.Index Actualitate Administratie

Nedeia Vulcăneană, kilometrul ZERO al distracţiei

vulcMunicipiul Vulcan, kilometrul ZERO al distracţiei în Valea Jiului. La sfârşitul săptămânii trecute, municipiul Vulcan a fost în sărbătoare. Primăria municipiului Vulcan şi Consiliul Local Vulcan au organizat cea de-a 43-a ediţie a Nedeii Vulcănene. Acest eveniment a adunat laolaltă mii de persoane din întreaga Valea a Jiului care au ales să petreacă câteva zile de distracţie în municipiul Vulcan.

 

Concursuri de şah, campionate de fotbal, dar şi multe alte acţiuni au fost organizate în cadrul Nedeii Vulcănene.

 

 

“Este una dintre cele mai vechi manifestări culturale din Valea Jiului care neîntrerupt din 1972 se petrece aici la Vulcan, a fost îmbogăţită cu activităţi sportive şi este un moment extraordinar”, a declarat Gheorghe Ile primarul municipiului Vulcan.

 

Reprezentanţii administraţiei locale nu au uitat nici de cuplurile de aur. 35 de familii care anul acesta au aniversat 50 de ani de căsnicie au fost premiate într-un cadru festiv de autorităţi.

 

“În cadrul Nedeii Vulcănene Primăria şi Consiliul Local al municipiului Vulcan au organizat mai multe activităţi. Suntem la momentul cel mai important când îi felicităm pe cei care au reuşit să se împace 50 de ani într-o familie, cu bune, cu rele, au trecut aceşti 50 de ani şi astăzi îi sărbătorim la nunta de aur pe care consiliul local o organizează cu o masă festivă şi cu uhn mic cadou cum era înainte, nu acum cîând se dau maşini. Înainte se dădeau maşini de tocat nuci şi aşa mai departe, furculiţe, cuţite, farfurii, tot ce trebuia într-o gospodărie. Astăzi lucrurile s-au schimbat trebuie date cadou maşini cu fast şi mulţi nuntaşi. Noi am fost mulţumniţi cu sărăcia pe care am avut-o şi îi vedeţi cu bucurie să fie aici toţi să se vadă între ei. Vom face un dans, jocul miresei pe care îl vom face cu fiecvare mireasă”, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan

 

De departe cel mai aşteptat moment al Nedeii Vulcănene a fost seara de sâmbătă când pe scena din localitate au urcat trupe de muzică uşoară cosacrate.

 

Monika BACIU

FOTO FACEBOOK

Leave a Reply

Your email address will not be published.