.Index Actualitate Turism

Drum comunal spre o staţiune de interes naţional

05-drum-parang-117Staţiune montană de interes naţional, drum de interes comunal. Drumul careduce spre staţiunea montană Parâng arată ca după război. Ani la rând s-aîncercat să se găsească bani pentru acest tronson, însă nici până acum nu s-areuşit acest lucru. S-au efectuate studii de fezabilitate, urma să fie demaratălicitaţia pentru stabilirea constructorului, dar nimic nu s-a întâmplat. OficialiiConsiliului  Judeţean  Hunedoara  susţin  că  reabilitarea  acestui  drum  estecostisitoare. Nu mai puţin de un milion de euro ar costa un kilometru.

“Urmează ca, anul viitor, din economiile pe care le vom face şi din alocărilebugetare să ne apucăm şi de drumul spre Parâng, care e un drum destul decostisitor, respectiv peste un million de euro kilometru”,  spunea în urmă cuaproape o lună de zile, Adrian David, preşedintele CJH. Modernizarea drumului spre Parâng ar putea aduce o creştere a fluxului deturişti în Parâng, având în vedere că, în prezent, accesul în staţiune se facedoar cu ajutorul instalaţiilor de transport pe cablu.Consiliul  Judeţean  Hunedoara  are  în  administrare  drumurile  care  faclegăturile  cu staţiunile  montane.  În  Valea Jiului  sunt  trei  astfel  de căi  deacces, iar întreţinerea şi reabilitarea lor costă sute de mii de lei.

Bani fără rost

În decursul anilor, instituţia judeţeană a investit sume importante de bani înstudiile de fezabilitate. În anul 2010, instituţia judeţeană  a semnat contractulde  Covoare  bituminoase  pe  DJ  709F:  Slătinioara-Cabana  Rusu-MasivulParâng, km 1+300-2+400. acesta a avut o valoare de 263.883,11 lei şi a fostcâştigată  de  ZONA D.  un  an  mai  târziu,  aceeaşi  firmă  a  mai  încasat369.576,89 de lei pentru contractul Covor bituminos pe DJ 709F: Slătinioara(DN7A) – Cabana Rusu – Masivul Parâng, km 5+000-6+600Astfel, conform documentelor de la Consiliul Judeţean Hunedoara, pentrucele trei staţiuni montane din Valea Jiului în perioada 2008-2013 s-a alocatsuma de 15.896.189,39 de lei.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.