.Index Actualitate Administratie

Infrastructura îndepărtează investitorii

05-ile-drum-pasul-valcan-1Care sunt motivele pentru care investitorii  nu sunt atraşi de Valea Jiului? Laaceastă întrebare încearcă să găsească răspuns primarii din zonă care acum şi-auunit  forţele  într-o  asociaţie  dedezvoltare  intercomunitară.  Spre  exemplu,primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile susţine că nici infrastructura nu îiajută pe potenţialii investitori.

“Sunt care doresc sa vina dar deocamdata ne leaga infrastructura care ne suparasi pe noi.  Speram ca ne vor intelege la minister.  Avem o intalnire cu primulministru pentru DN66 care face legatura intre Petrosani si Uricani si Petrila incare suferim toti din cauza distrugeri acestui drum si nu avem fondurile necesaresa il realizam”,  a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Edilul a identificat zonele care sunt pretabile dezvoltării de afaceri.

“Sunt  terenuri  care  au  fost  luate  de  la  zonele  miniere.  Din  pacate  nu  avemsuprafete  foarte  mari  care  sa  fie  date  in  folosinta  acestor  patroni  dar  pentruintreprinderi de pana la 150 de oameni este suprafata ca sa se poata dezvolta”, aconchis sursa citată. La  momentul  lansării  ADI  Poli  de  Creştere  Valea  Jiului  edilul  vulcănean  asubliniat faptul că trebuie create locuri de muncă.

„Se observă faptul că nu vin banii la buget, dacă nu avem locuri de muncă și,după cum am observat, mineritul se reduce, mai peste doi ani nu vom mai aveamine la Uricani, Vulcan și Petrila și atunci vor scădea cu 600 de locuri de muncăîn medie în fiecare oraș și se va simți la bugetul local”, a adăugat Gheorghe Ile,primarul municipiului Vulcan

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.