Efectul fast-food, repercursiuni în rândul copiilor

fast-foodAlimentaţia proastă, sedentarismul şi stresul sunt principalele cauze ale obezităţii în România. Efectul fast-food îşi face apariţia şi în judeţul Hunedoara. Anul trecut în evidenţele Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara au fost peste 4000 de persoane care suferă de obezitate.

 

“În 2014 au fost 1704 cazuri nou depistate şi au ramas inevidenta 4374, iar în 2013, cazuri nou depistate 1974 şi au ramas inevidenta 2990. Datele obezităţii la adulţi corelează strâns cu numărul bolnavilor de hipertensiune arterială – 62629 ramasi in evidenta”,  se arată în statisticile DSP Huendoara.

 

La nivelul judeţului există şi cazuri de obezitate în rândul copiilor.

Obezitatea este o afecţiune cronică. Urmărirea şi supravegherea continue sunt necesare pentru a preveni creşterea ulterioară în greutate, monitorizarea riscului de îmbolnăvire şi tratarea predispoziţiilor asociate precum diabetul zaharat de tip 2, afecţiunile cardiovasculare și unele forme de cancer.

În data de 22 mai este marcată „Ziua Europeană Împotriva Obezității” pentru a se atrage atenția populație asupra riscurilor la care se expun dacă nu adoptă un stil de viață sănătos mai ales în cazul copiilor.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.