.Index Actualitate Administratie

Un drum înseamnă dezvoltare

hercAdministraţia locală de la Uricani consideră că odată reluate lucrările la drumul Câmpu lui Neag – Herculane se va dezvolta zona. Turismul va înflori în zona respectivă având în vedere faptul că drumul ar urma să fie tranzitat de turiştii care se vor îndrepta spre Băile Herculane. Astfel, ar urma să fie create mai multe pensiuni turistice.

 

“Viitorul şi mult doritul drum peste munţi, până la Băile Herculane este un vis care se apropie tot mai repede de a fi împlinit. El va porni în continuarea lui DN 66 A, de la UricaniCâmpu lui Neag, urmând a ieşi spre vest din strâmtoarea dintre Munţii Retezat şi Vâlcan, prin Pasul Jiu-Cerna, trecând apoi în zona Banatului, printre piscuri şi văi, printr-o zonă între Munţii Cernei şi cei ai Mehedinţilor, urmând apoi ca după cca.35 km, şoseaua să coboare în localitatea Băile Herculane. Cu siguranţă vor apărea pe traseu numeroase oportunităţi turistice, deja „deschiderea„ fiind făcută de apariţia unor case de vacanţă precum şi Complexul turistic Cheile Buţii”,  se arată în strategia de dezvoltare a oraşului Uricani.

 

După ani de zile în care lucrările au fost stopate din cauza activiştilor, acestea ar putea fi reluate dacă va fi idenficată sursa de finanţare. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu a fost de partea activiştilor de mediu, care au cerut stoparea lucrărilor la DN 66A, Uricani – Herculane, cunoscut sub numele de “Drumul lui Băsescu”. Potrivit sentinţei pronunţate, ÎCCJ a respins “recursul declarat de reclamanta Greenpeace CEE România împotriva Încheierii din 5 iulie 2013 a Curţii de Apel București – Secţia a VIII-a contencios administrativ și fiscal, recursul declarat de reclamanta Greenpeace CEE România împotriva sentinţei civile nr. 3048 din 11 octombrie 2013 a Curţii de Apel București – Secţia a VIII-a contencios administrativ și fiscal și recursul declarat de reclamantele Asociaţia Grup Milvus, WWF – Asociaţia Programul Naţional Dunăre Carpaţi, Societatea Carpatina Ardeleana Satu-Mare, Asociaţia pentru Protecţia Liliecilor din România și Societatea Română de Herpetologie, toate prin Asociaţia Agent Green, împotriva sentinţei civile nr. 3048 din 11 octombrie 2013 a Curţii de Apel București – Secţia a VIII-a contencios administrativ și fiscal, ca nefondate. Irevocabilă”.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.