.Index Actualitate

“Este o situaţie dramatică”

ceh12“Este o situaţie dramatică”. Asta spune directorul general al Complexului Energetic Hunedoara despre situaţia financiară a societăţii. Datoriile sunt de ordinul sutelor de milioane de euro. Constantin Jujan spune că nu a solicitat un audit pentru că nu vrea cheltuieli suplimentare.

 

“Este o situaţie dramatică nu mă aşteptam în ceea ce priveşte datorile comerciale şi relaţiile cu principalii furnizori. Nu am contractat o firmă pentru audit, se merge pe un management de criză şi prudent în perioada următoare. Nu angajez cheltuieli pe care nu pot să le onorez, având în vedere datoriile din spate”, a declarat Constantin Jujan, directorul general al CEH.

 

Societatea energetică are datorii de peste 600 de milioane de lei, iar 200 de milioane au fost într-o perioadă mai veche de un an şi 400 de milioane au fost făcute anul trecut. Potrivit datelor financiare de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, doar către bugetul de stat, CEH are de achitat suma de 123,315,393 de milioane de lei.

Complexul Energetic Hunedoara are datorii de sute de milioane de lei către furnizori, dar şi către bugetul de stat.

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.