Firme private racolează forța de muncă din Valea Jiului

Mai multe firme private vin în Valea Jiului pentru a racola forța de muncă existentă aici. Îngrijorător este faptul că niciuna din societăți nu pare a fi interesată își deschidă puncte de lucru în localitățile Văii Jiului. După cei de la DHS a venit rândul celor de la Bosch să vină cu oferte. Numai că locurile de muncă sunt în alte județe.

“ Compania BOSCH – Blaj (jud. Alba) organizează în perioada 27 februarie – 2 martie 2017 o caravană de recrutare în 4 oraşe transilvănene, prin care vizează promovarea oportunităţilor de carieră din cadrul locatiei BOSCH din Blaj. In cadrul evenimentului, ai posibilitatea de a interactiona cu echipa de resurse umane si cu reprezentanti ai departamentelor tehnice BOSCH, asa ca nu uita sa iti aduci CV-ul! Caravana Recrutarii BOSCH va continua în Petrosani miercuri, 1 martie 2017 (Hotel Petrosani, orele 12.00-17:00)”, arată cei de la Bosch.

Municipalitatea de la Petroșani încearcă să atragă investitorii. În acest sens a fost lansată o platformă prin care potenţialii investitori pot afla mai multe informaţii legate de halele, terenurile disponibile sau de facilităţile oferite.

“Această secţiune a fost creată cu scopul de a promova interesele economice ale municipiului Petroşani, precum şi creşterea numărului investiţiilor în municipiu. Consolidarea relaţiei cu investitorii este o preocupare esenţială şi implică o activitate continuă de informare a acestora. Această secțiune cuprinde, în principal informaţii legate de posibilităţile de investiţii în zona noastră, facilităţile care pot fi acordate în conformitate cu legislaţia în vigoare, halele industriale şi terenurile care pot fi puse la dispoziţia firmelor interesate”, arată site-ul dedicat special investitorilor.

În plus, edilii de la Petroșani vor să realizeze și hale de producție. Autorităţile locale sprijină investitorii în perioada de înfiinţare. Totodată investitorii beneficiază de asistenţă şi implicare directă pentru obţinerea într-un timp cât mai scurt posibil a tuturor certificatelor, autorizaţiilor, permiselor, etc. care sunt eliberate de Primăria Municipiului Petroşani, consultanţă şi sprijin în relaţia cu terţe instituţii pentru facilitarea realizării investiţiei, în măsura în care nu sunt afectate interesele nici uneia dintre părţi.

 

Monika BACIU

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.