.Index Actualitate

Focar de infecţie în Bosnea

miz2Locuitorii cartierului petroşănean Bosnea trăiesc într-un focar de infecţie. Mizeria în care trăiesc o parte din locuitorii cartierului petroşănean Bosnea este greu de descris. Pet-uri, hârtii, dar şi multe alte gunoaie sunt aruncate la voia întâmplării, iar peisajul de primăvară devine unul dezolant care poate duce la izbucnirea unui focar de infecţie. Locuitorii din zonă dau însă vina pe autorităţile locale, asta deşi fiecare ar putea să strângă gunoiul având în vedere că majoritatea nu au un loc de muncă care să le ocupe timpul. Tot ei, aceşti locuitori ai cartierului se simt marginalizaţi, ei afirmând că nu se ridică gunoiul. Tot ei uită să spună că au distrus ghenele de gunoi amplasate de autorităţi în zonă, iar mizeriile sunt aruncate pe jos.

„Nu prea vin, rar vin aici. Noi suntem marginalizaţi, suntem nişte oameni… au zis că ne fac un parc la copii, nu ne-au făcut. Unde să pună opamenii? Aruncă peste tot dacă nu se ia gunoiul, vin o dată la trei săptămâni. Ar trebui să vină la două-trei zile. Sunt oameni care au ajutor social. S-ar putea să facă aceştia muncă, nu să îi ducă în oraş”, ne spune un locuitor al cartierului petroşănean Bosnea. miz1

Reprezentanţii autorităţilor locale de la Petroşani au precizat că zonei respective i se acordă atenţie la fel ca oricărei alte arii din localitate.

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.