.Index Actualitate Administratie

Fonduri europene pentru centura Petroşaniului

centuraReprezentanţii Primăriei Petroşani solicită fonduri europene pentru modernizarea şoselei de centură care străbate localitatea. Circulaţia rutieră pe centura Petroşaniului este un adevărat calvar din cauza gropilor, unele cu o adâncime şi de 30 de centimetri. Situaţia este critică în zona cartierului Aeroport, dar şi în cea unde se află autogara, gropile din asfalt fiind aproape imposibil de evitat de şoferi. Drumul naţional se află în proprietatea Companiei Naţionale de Drumuri şi Autostrăzi, însă este administrat de municipalitatea Petroşani, iar reparaţiile ar trebui efectuate de primărie. Prezenţi la întâlnirea cu ministrul Fondurilor Europene, reprezentanţii municipalităţii de la Petroşani au cerut fonduri europene pentru acest drum.

 

“Trebuie să analizăm posibilitatea de a accesa fonduri europene pentru modernizarea şoselei de centură a municipiului Petroşani”, a spus la întâlnire, Paula Dragoş, director executiv în cadurl Primăriei Petroşani.

 

Ministrul Marius Nica a precizat că va căuta soluţii pentru acest tronson de drum.

 

“Vom vedea împreună cu colegii de la CNADNR, ce soluţii se pot găsi pentru finanţarea drumului spre Băile Herculane şi a drumului de centură de la Petroşani”,  a declarat ministrul Marius Nica.

 

Cei câțiva kilometri din DN66, care străbatmunicipiul Petroşani, nu au fost  incluși în proiectul de reabilitare a Defileului Jiului. Guvernul nu are nicio soluție pentru Drumul Național, care este pasat de la Ministerul Transporturilor la Departamentul Marilor Proiecte.

 

”În cadrul acestui contract (de modernizare a Defileului Jiului-n.r.), nu a fost cuprinsă în proiectul inițial reabilitarea sectorului de drum care traversează municipiul Petroșani, care în conformitate cu art.21, alin. 2, din OUG nr.43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările și completările ulterioare: ”sectoarele de drumuri naționale, incluzând și lucrările de artă, amenajările și accesoriile aferente, situate în intravilanul reședințelor de județ și al municipiilor, sunt în administrarea consiliilor locale respective”, se arăta într-un document al CNADRN.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.