Fonduri pentru reabilitarea sistemului de termoficare?

Senatorul PMP, Haralambie Vochițoiu îi solicită ministrului Energiei răspunsuri vizavi de problema termoficării în Valea Jiului și Deva. Haralambie Vochițoiu este de părere că drepturile constituționale ale cetățenilor din cele două zone sunt călcate în picioare.

“Domnule ministru, vă răg să îmi comunicațI dacă există posibilitatea accesării de fonduri pentru reabilitarea rețelelor de termoficare astfel încât sistemul de termoficare îmbătrânit șI costisitor să poată fi adus la parametrii optimi de funcționare. În caz contrar, vă solicit să-mi comunicați dcă ați identificat vreun program guvernamental care să asigure drepturile constituționale ale cetățenilor din județul Hunedoara și care să respecte totodată aplicarea pachetului legislativ care reglementează această problematică”, arată senatorul PMP, Haralambie Vochițoiu, în interpelarea adresată ministrului Energiei.

Haralambie Vochițoiu mai subliniază că “locuitorii din județul Hunedoara, racordațI la sistemul centralizat de termoficare, se află în pericolul imminent de a rămâne-în perioada iernii- fără agent termic în locuințe”. Numai că și o decizie a instanței ar putea lăsa abonații sistemului de termoficare în frig. La finele acestei luni se judecă un proces în care termocentrala de la Paroșeni contestă o decizie de suspendare a activății emisă de Garda de Mediu.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.