Frânele CEH au scârţâit. Nimeni nu le-a auzit

 ministru

 

Complexul Energetic Hunedoara a luat-o la vale, iar până acum nu a avut cine să îi schimbe plăcuţele de frână. Niciunuia dintre diriguitori nu i-a păsat că “maşina” pe care o conduce are frânele defecte, lucru care ar putea dăuna grav sănătăţii, sau putând fi chiar mortal. Andrei Gerea a venit şi încearcă împreună cu noua conducere a societăţii să repare frânele astfel încât să stopeze, pe cât se poate problemele.

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, s-a aflat la finele săptămânii trecute la Petroşani unde a luat contact direct cu realitatea Complexului Energetic Hunedoara. Demnitarul a rămas surprins într-un mod total neplăcut de problemele financiare ale societăţii.

 

“Am văzut situaţia datoriilor. Dintr-un total de 600 de milioane, 200 au fost făcute într-o perioadă mai veche de un an şi 400 de milioane au fost făcute anul trecut. A luat-o accelerat la vale. Trebuie să o orpim cumva sau să o încetinim măcar”, a declarat Andrei Gerea, minsitrul Energiei.

 

Potrivit datelor financiare de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, doar către bugetul de stat, CEH are de achitat suma de 123,315,393 de milioane de lei.

 

Complexul Energetic Hunedoara are datorii de sute de milioane de lei către furnizori, dar şi către bugetul de stat. săptămâna viitoare se va judeca şi o cerere de insolvenţă, care potrivit spuselor fostei conduceri nu are obiect având în vedere că datoriile faţă de societatea respectivă au fost achitate integral.

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.