.Index Actualitate Administratie

Păducel cere sprijinul ministrului Gerea

1280x720-nf9

Primarul oraşul Petrila, Ilie Păducel, a ţinut morţiş să se întâlnească cu ministrul Energiei, Andrei Gerea. Dacă nu bate Păducel pe la uşile miniştrilor, îi aşteaptă aici. Primarul petrilean a stat ore întregi vineri pentru a se întâlni cu ministrul astfel încât să îi solicite acestuia păstrarea locurilor de muncă din minerit. Păducel a adus în discuţie şi viitorul minei Petrila.

“Am fost la sediul Complexului Energetic Hunedoara. Am asteptat pana s-a terminat analiza pe probleme tehnice. Am discutat cu domnul ministru Andrei Gerea numai despre problemele celor doua exploatari miniere din orasul Petrila. Despre mina Petrila am ridicat cateva probleme stiind ca este pe program de inchidere. L-am rugat si pe domnul ministru si pe domnul director general Anghel sa inteleaga ca este necesar ca din fondurile alocate pentru programul de inchidere si ecologizare sa se rezolve cateva probleme ale comunitatii din orasul Petrila. In primul rand este vorba de asfaltarea drumului tehnologic pentru a circula si il va folosi mina Petrila sau firma care face lucrarile de inchidere il va folosi. Am rugat sa se construiasca macar doua hale de 4000-5000 de metri patrati pentru a se desfasura activitati economice, pentru a se crea locuri de munca ca o alternativa la inchiderea si disparitia locurilor de munca de la mina Petrila. Am cerut sa se pastreze protocolul prin care se prevedea la inceput cand s-au despartit unitatiile miniere ca toti salariatii care la inchiderea minei Petrila nu indeplinesc conditiile de pensionare sa fie transferati la mina Lonea, sa nu ii duca pe la Paroseni sau pe la Uricani”, a declarat Ilie Păducel, primarul oraşului Petrila.

În ceea ce priveşte mian Lonea, edilul a solicitat întinerirea forţei de muncă, dar şi aprovizionarea unităţii miniere cu materiale.

“Pentru mina Lonea am cerut domnului ministru si tuturor celor care au participat sa se angajeze tineri la mina Lonea, sa se reinfinteze sectorul de investitii la mina Lonea si aprovizionarea locurilor de munca cu cele necesare pentru asigurarea gradului de securitate a oamenilor si a zacamantului. Nu am ridicat probleme imposibil de rezolvat, nu am ridicat probleme care sa afecteze bugetul de stat al Romaniei doar probleme care depind de ministru si de conducerea CEH si care sa ajute comunitatea din Petrila”, a mai subliniat edilul.

Obişnuit cu miniştrii, Păducel mizat şi pe patriotism, făcând referire la faptul că Valea Jiului a dat cărbune ţării sute de ani.

“Am cerut si am insistat pentru ca in primul rand mineritul din Valea Jiului trebuie pastrat si luate in considerare in strategia energetica a Romaniei ca si sursa de energie strategica si pentru o tema de patriotism a Vaii Jiului care a dat tarii peste 100 de ani carbune si acum si Guvernul si tara ar trebui sa fie alaturi de Valea Jiului”, a mai spus sursa citată.

Ministrul Andrei Gerea caută soluţii pentru a salva mineritul din Valea Jiului.

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.