Gara din Petroșani intră în reabilitare

2,5 milioane de lei costă lucrările de reabilitare a gării din Petroșani. 146 de ani se împlinesc de la darea în folosință a gării, iar în acest secol și jumătate au fost efectuate mici lucrări de întreținere. Timpul și-a pus amprenta asupra edificiului, însă lucrurile se vor schimba. Lucrările au fost scoase la licitaţie de Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, care a alocat 2,5 milioane de lei în anul care a trecut.

“Lucrările de reparaţii capitale se vor executa în paralel cu asigurarea traficului în condiţii optime şi au drept scop îmbunătăţirea serviciilor oferite călătorilor, personalului feroviar şi reducerea duratei de călătorie, prin ridicarea restricţiilor de viteză”, precizează CFR SA

Ani de zile, gara din Petroşani a fost lăsată în paragină, în ciuda memoriilor înaintate şi a demersurilor făcute de autorităţi. Oficialii CFR arătau că trebuie făcute reparaţii şi consolidări ale elementelor structurale şi nestructurale ale infrastructurii clădirii, izolaţii termice pentru creşterea performanţei energetice şi de diminuare a pierderilor de căldură în vederea reducerii costurilor de întreţinere, dar şi pentru asigurarea condiţiilor de igienă şi confort.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.