Pod de gheață între viață și moarte

Un pod de gheață poate face legătura dintre viață și moarte. Bolnavii din Sașa, cartier al municipiului Petroșani, care au nevoie de dializă simt lucrul acesta pe popria lor piele. Autoturismele cu care sunt transportați la centrul de dializă ajung cu mare dificultate sau deloc în cartierul mărginaș al municipiului Petroșani din cauza unui pod de gheață. Temperaturile scăzute au făcut ca pârâul din zonă să înghețe și să se transforme într-un pod de gheață. Șoferii de pe mașinile de dializă spun că sunt zile în care le este imposibil să ajungă cu mașinile în partea de sus a cartierului.

“Sunt zile când nu ajungem în partea de sus a cartierului, iar bolnavii trebuie să vină pe jos până la mașini. Este foarte greu pentru ei, mai ales după ce fac dializa pentru că atunci sunt mult mai slăbiți”, spune un șofer.

Reprezentanții Domeniului Public de Administrare a Domeniului Public și Privat din Petroșani spun că în această perioadă se acționează cu material antiderapant, însă la primăvară, atunci când condițiile meteo vor permite, se vor efectua lucrări.

“În fiecare zi trimitem spărgătoarele de gheață și se acționează cu material antiderapant. Până la primăvară nu avem ce să facem acolo. În primăvară vom executa mai multe lucrări, se vor amenaja rigole”, a declarat Daniel Vișan, director executiv DADPP Petroșani.

În fiecare an, în zona respectivă se manifestă aceleași probleme. În bugetul de anul acesta vor fi cuprinse lucrări de amenajare a zonei respective.

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.