.Index Actualitate

Gara municipiului Petroşani, poarta de intrare în Valea Jiului

Gara municipiului Petroşani, poarta de intrare în Valea Jiului. ”Gara municipiului Petroşani, poarta de intrare în Valea Jiului” așa este intitulată scrisoarea deschisă trimisă de consilierul local Viorel Pascu, directorului general al Regionalei CF Timișoara.

În luna august se împlinesc 150 de ani de la darea în folosință a Gării din Petroșani.

Cu acest prilej, consilierul local Viorel Pascu îi transmite o serie de solicitări lui Ion Simu Alexandru, directorul general al Regionalei CF Timișoara.

”Vă scriu această scrisoare cu emoție, în nume personal, dar şi în numele cetăţenilor din Municipiul Petroşani, pe care îi reprezint în Consiliul Local. Ne cunoaștem prin petiții, adrese și Hotărâri judecătorești, însă atunci când a fost vorba de a respecta calitatea serviciilor publice pentru cetățeni, am găsit totuși puncte comune și sprijin. În această perioadă, în Regiunea Valea Jiului, este imperativă identificarea de căi şi direcţii de acţiune în vederea asigurării stabilităţii şi deschiderii spre oportunități economice în toate sectoarele de activitate. Îmi amintesc cu nostalgie de vremurile studenţiei, când Gara Petroşani, avea un aer boem și îngrijit. Cei 30 de ani de democraţie au fost nemiloşi atât cu „Poarta“ de intrare în Valea Jiului cât şi cu cetăţenii acesteia. Tot mai multe voci din administrație și mediul privat susțin turismul ca un viitor economic organizat în Valea Jiului, iar „Poarta” de intrare în Valea noastră frumoasă, este Stația CF Călători Petroșani”, își începe Viorel Pascu scrisoarea către directorul general al Regionalei CF TImișoara.

Datorită lui Viorel Pascu gara din Petroșani și-a schimbat total aspectul. A luptat în instanțe și a câștigat procesele cu CFR. Astfel, prin hotărâri judecătorești gara a fost renovată și pusă în siguranță.

”Stația CF Petroșani a fost dată în folosință în 28.08.1870, împlinind, așadar, 150 de ani în anul acesta. Chiar dacă efortul meu de implicare, susținere, colaborare și determinare pentru renovarea din temelii a porții de intrare în Valea Jiului s-a întins pe o perioadă 7 ani, totul a meritat. Dumneavoastră, desigur, prin Regionala CFR Timișoara ați proiectat și asigurat realizarea acestor lucrări de modernizare a Stației CF Călători Petroșani. Să vedeți impiegați cu ochii în lacrimi spunând că nu credeau vreodată că vor avea așa condiții de lucru, este cea mai mare recompensă sufletească pe care o poți primi în viață”, mai spune Viorel Pascu.

Încă mai sunt necesare a fi executate anumite lucrări. Mai trebuie montat mobilier, iar pentru asta Viorel Pascu îi cere sprijinul directorului Regionalei CF Timișoara.

”Domnule Director General, apelez la această scrisoare deschisă, pentru a ne sprijini și finaliza aceste lucrări de modernizare, respectiv mobilierul nou necesar funcționării optime, „cireașa de pe tort” a acestor lucrări. De asemenea, este importantă amenajarea și realizarea spațiului proiectat pentru minimarket. La Gara din Petroșani totul funcționează, însă cu mobilierul vechi, iar 150 de ani de activitate, o dată în viață poți să-i sărbătorești. Chiar dacă pandemia a „intrat cu bocancii” și în activitatea de transport din România, această sărbătoare trebuie să se întâmple la Petroșani, și m-am adresat în acest mod dumneavoastră, pentru susținerea Stației CF Petroșani, punct important în viitoarea istorie turistică a Văii Jiului. Am încredere că această scrisoare o veți analiza și cu toate greutățile pe care le traversați în cadrul Regionalei CF Timișoara, veți sprijini ca această aniversare deosebită pentru istoria Văii Jiului să se desfășoare”, mai scrie în scrisoarea deschisă, Viorel Pascu, care încheie scrisoarea cu speranță, speranță că va găsi sprijin pentru ca gara să beneficieze și de mobilier modern.

Leave a Reply

Your email address will not be published.