.Index Administratie Turism

Gondolele din Straja, montate pentru verificări

gondo1Telegondola din Straja intră în verificări. Administraţia locală de la Lupeni demarează astăzi verificările la telegondola din Straja pentru a se asigura de faptul că instalaţia va primi toate avizele de funcţionare. Gondolele au fost scoase din garaj şi montate pentru verificările de rigoare.

“Facem probele. Funcţionează bine telegondola, dar trebuie să facem verificările anuale”, a declarat Cornel Resmeriţă, primarul municipiului Lupeni.

Edilii spun că anul trecut, peste mii de persoane au circulat cu gondolele gondo2

“Anul trecut au fost cazaţi peste 6000 de turişti în staţiune, dar mult mai mulţi au circulat cu gondolele”, a mai spus edilul.

În aceste zile se fac reviziile, iar firmele Acomin și Transgaz, care sunt constructorii instalației din Straja, garantează finalizarea lor în cel mai scurt timp. Problema este că telegondola încă nu a fost achitată. Valoarea acesteia este de 8 milioane de euro, iar constructorul, Acomin, a obținut în instanță o ordonanță de plată în valoare de 25 de milioane de lei. În condițiile în care primăria nu plătește, telegondola ar putea fi scoasă la vânzare.

Monika BACIU

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.