.Index Actualitate

După polonezi şi chinezi, Nemţii prospectează mineritul Văii Jiului

cehDupă chinezi şi polonezi a venit rândul nemţilor să tatoneze minele din Valea Jiului. Zilele acestea, la sediul Complexului Energetic Hunedoara, se află o delegaţie nemţească. Aceştia vor să analizeze subteranele Văii Jiului pentru a vedea dacă utilajele lor se pretează activităţii din această zonă.

“Este o delegaţie de la mai multe firme din Germania care nu a participat la licitaţia de echipamente miniere programată în acest an şi care doreşte să participe la viitoarea licitaţie de echipamente miniere la care îi vom da drumul în perioada următoare şi vor să vadă condiţiile de zăcământ din Valea Jiului pentru a vedea despre ce este vorba în mineritul din Valea Jiului şi pentru a face şi o ofertă la viitoarea licitaţie”, a declarat Nicolae Drăgoi, director general adjunct CEH.

Potrivit oficialilor Complexului Energetic Hunedoara abia anul viitor va fi pornită licitaţia pentru retehnologizarea unităţilor miniere viabile.

“Am dat drumul la studiile de fezabilitate la sfârşitul lunii octombrie, este termen de 3 luni pentru finalizarea studiilor de fezabilitate, să ne încadrăm să fie şi studiile gata şi să dăm drumul la licitaţie. Înseamnă prima parte a anului viitor”, a mai precizat sursa citata

Studiile de fezabilitate ar urma să fie realizate pentru minele Lonea, Livezeni, Vulcan și Lupeni.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.