.Index Actualitate

Încep înscrierile pentru evaluarea naţională

bacÎncepe înscrierea pentru evaluarea naţională. Astăzi este ultima zi de şcoală pentru elevi. Elevii de clasa a VIII-a intră şi ei în febra examenelor. Înscrierea la Evaluarea Naţională se va face în perioada 15-17 iunie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației. La nivelul judeţului Hunedoara sunt înscrişi în clasa a VIII-a aproape 4000 de elevi.

 

“Noi în judeţ avem 3815 elevi înscrişi în clasa a VIII-a. Săptămâna viitoare încep înscrierile la evaluarea naţională şi abia după această etapă putem vedea câţi vor susţine examenul”, a declarat Marta Mate, inspector şcolar adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara.

 

Niciun olimpic

 

Sesiunea specială a examenului de Evaluare Naţională 2015 a avut loc în perioada 9-10 iunie pentru elevii claselor a VIII-a, participanţi la loturile naţionale de pregătire pentru olimpiadele şi concursurile internaţionale. La nivelul judeţlui Hunedoara nu a fost niciun elev care să susţină evaluarea naţională pentru olimpici.

 

Evaluarea Naţională 2015. Prima probă a examenului de admitere la liceu, cea la Limba şi literatura română, va fi susţinută pe 22 iunie.

Elevii aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine evaluarea la Limba maternă pe 23 iunie 2015.

Ultima probă, cea la Matematică, va fi susţinută pe 24 iunie, iar rezultatele vor fi afişate pe 26 iunie, până la ora 16,00. În aceeaşi zi, în intervalul 16,00-20,00, se vor depune contestaţiile, care vor fi rezolvate în perioada de 27-29 iunie.

Evaluarea Naţională 2015. Rezultatele finale după contestaţii se vor afişa pe 30 iunie.

Admiterea în învăţământul liceal se va face pe baza calculului mediei ponderate între media generală la evaluarea naţională susţinută de elevii clasei a VIII-a (75%) şi media generală de absolvire a claselor V-VIII (25%), la fel ca și anul trecut.

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.