.Index Actualitate

Inocenţă şi ambiţie

teaO elevă petroşăneancă la Tabăra de Film 2015. Oltina Lungu este o tânără care va repreznta municipiul Petroşani la Tabăra de Film 2015. aceasta a cucerit membrii juriului cu o fabulă.

 

“Am participat in data de 4 aprilie la un casting la Craiova pentru proiectul Tabara de film. Sper sa fiu selectata. M-am prezentat cu o fabula pentru proba de talent pentru ca am avut si o proba de dictie si una de improvizatie”, a spus Oltina Lungu.

 

Pe viitor, Oltina vrea să devină actriţă. Această meserie o atrage şi spune că nu va renunţa la pasiunea ei pentru teatru şi film.

“Nu este foarte greu dar trebuie depusa foarte multa munca. Am venit la Clubul Copiilor cand eram mai mica si de aici am cunoscut-o pe doamna Mihaela si am inceput sa fac cursuri de actorie care mi-au placut. Mi-as dori foarte mult ca in viitor sa devin actrita. Nu ma inspira ceva anume. Am venit aici si simt ca pentru mine teatrul este ceva nemaipomenit si nu pot renunta la el”, ne mai spune tănăra.

Talentul i-a fost descoperit de cadrele didactice de la Clubul Copiilor din Petroşani. Orice copil are un talent, însă acesta trebuie descoperit de cineva, iar apoi valorificat.

“Este la Clubul Copiilor de patru ani. Predau la club metaloplastie si 30% din norma mea este teatru. A venit la metaloplastie unde era foarte talentata si atunci am propus sa joace si intr-o piesa de teatru. Am ramas uimiti de talentul ei care este real si am continuat. Acum am primit pe site-ul ISJ o informatie ca exista o tabara de film 2015, ea exista din 2011 dar nimeni nu a fost preocupat sa o popularizeze. Am descoperit-o si avand un parteneriat cu Teatrul ID Sirbu din Petrosani cu actorii de acolo ne-am apucat de lucru. Preselectiile sunt in derulare si sa joace intr-adevar intr-un film cu actori mari”, a declarat Mihaela Cioc, profesor la Clubul Copiilor Petroşani.

 

 

Oltina a lucrat cu actorii Teatrului Dramatic din Petroşani. Talentul tinerei este recunoscut şi de actorii consacraţi care văd în Oltina o viitoare stea a scenei.

 

“Oltina este o fata ambitioasa, este o fata care isi doreste si care poate sa faca teatru. Trebuie indrumata de oamenii potriviti la momentul potrivit si cred ca va avea toate sansele”, a declarat Amelia Toaxen, actor.

Cât de important este ca cineva să descopere talentele celor mici ne spun chiar actorii care sunt implicaţi într-un proiect destinat copiilor.

“Este foarte important si generatia trebuie schimbata tot timpul. Ne trebuiesc oameni noi, tineri si care sa simta ce isi doresc si sa nu defineasca aceasta simtire. Personal am doua proiecte cu copiii mei de la teatru infintata din octombire. Este foarte frumos si chiar fur lucrusoare de la ei, gesturi de la ei pe care le exprim si eu mai departe in teatru. Sunt proiecte pe care imi doresc sa le duca la bun sfarsit”, ne mai spune Amelia.

Chiar şi adulţii pot învăţa de la copii. Adulţii de multe ori uită ce este inocenţa, care sunt lucrurile cu adevărat importante în viaţă, iar toate acestea ne sunt dezvăluite nouă, oamenilor mari, de către copii.

“Au noroc ca au copilaria inca activa, nu se intreaba multe, nu isi explica multe, nu isi cauta o motivatie ci inteleg ce inseamna a te juca. Mai au momente in care se plictisesc si trebuie sa ii ti acolo sa nu isi piarda rabdarea. Atata timp cat ii tinem in aceasta lume nu este nicio problema. Ei se exprima si isi arata toate veleitatile de mici copii care se joaca. Atunci cand interpreteaza adulti ramanem noi masca. Ei invat de la ei mai mult decat invata ei de la mine. Eu le arat cativa pasi si ei se descurca perfect”, ne mai spune actriţa Teatrului Dramatic ID Sârbu din Petroşani.

Monika BACIU

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.