Instanța a respins intrarea în insolvență a CEH

 

Instanța de la Tribunalul Hunedoara a respins intrarea în insolvență a Complexului Energetic Hunedoara. Tribunalul Hunedoara a respins intrarea în insolvență a Complexului Energetic Hunedoara.

“În dosarul 5277/97/2016 a fost respinsă cererea de deschidere a procedurii insolvenței depusă de debitoarea Complexul Energetic Hunedoara. S-au disjuns dosarele, iar cererile creditorilor de deschidere a procedurii insolvenței au fost conexate la dosarul 5075/97/2016, iar termenul a fost fixat pentru data de 8 martie 2017. Termenul de apel este de 7 zile”, a declarat Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.

Conducerea societății energetice va face apel la soluția instanței de la Tribunalul Hunedoara.

 

“Vom face apel la soluția Tribunalului Hunedoara”, a declarat Mihael Melczer, directorul general al CEH.

Sindicaliștii se declară îngrijorați de decizia instanței de la Tribunalul Hunedoara.

“Nu știu ce vom face. Dacă am fi intrat în insolvență ar fi fost bani pentru aprovizionarea cu materiale. Sunt riscuri de blocare a conturilor. Sunt cheltuieli mari și nu vor fi încasări. E un blocaj total”, a declarat Ioan Ciubotaru, vicepreședintele Sindicatului Muntele.

 

“Nu mă surprinde decizia. Vișan (Doru Vișan-n.r.) a dat de înțeles că CEH trebuie să iasă din insolvență. Ar urma o divizare a Complexului Energetic Hunedoara, iar apoi termocentralele să acceseze ajutorul de stat SIEG pentru producerea energiei electrice. Nu o să ne apuce Paștele în ritmul ăsta”, a declarat Dorin Vezure, sindicalist.

Complexul Energetic Hunedoara este pe marginea prăpastiei. Societatea are datorii de ordinul sutelor de milioane de euro, are conturile blocate, iar unitățile miniere duc lipsă de materiale.

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.