Planurile îngroapă turismul

Autoritățile de la Petroșani solicită bani pentru TS 4

Dezvoltarea turistică are nevoie de alte planuri. O spune noul ministru al Turismului, Mircea Titus Dobre, care susține că în momentul de față nu există nimic coerent în ceea ce privește investițiile în turism. La fiecare schimbare guvernamentală se cer alte planuri, asta în timp ce lucrările începute în domeniile schiabile din Valea Jiului bat pasul pe loc din cauza lipsei fondurilor.

„Realizăm un Master-plan de investiții pe turism care fi gata la 1 iulie 2017. La ora actuală nu există nimic coerent în ceea ce privește investițiile în turism, doar o Hotărâre de Guvern 120/2010 care a fostă făcută praf din punct de vedere al unităților administrativ-teritoriale”, a declarat Mircea Titus Dobre, ministrul Turismului.

Bani doar pentru Straja

Ministrul a subliniat că pentru turismul din județul Hunedoara s-a alocat suma de 700.000 de lei. Banii sunt destinați stațiunii montane Straja, asta în timp ce lucrări de anvergură au fost începute și în domeniul schiabil Parâng.

„Știți ce probleme sunt în zona respectivă, dar apropo de județul Hunedoara, vă spun că am alocat 700.000 lei să terminăm domeniul schiabil de la Straja. Totodată, deja a ajuns o scrisoare către toți președinții de Consilii Județene, primari de stațiuni locale, stațiuni de interes local, de interes național prin care să îmi trimită răspuns până cel târziu pe 10 februarie în care să-mi explice și să îmi arate ce studii de fezabilitate au, de prefezabilitate, sau proiecte pe care le consideră dânșii foarte importante pentru a le include în acest Master-plan de investiții, coroborat cu o strategie de promovare și dezvoltare în turism care vor fi legiferate până la data de 1 iulie 2017”, a mai arătat ministrul Economiei.

Proiectul de dezvoltare al domeniului schiabil Parâng este realizat în proporție de 20%.

Autoritățile locale din municipiul Petroșani solicită fonduri pentru realizarea telescaunului TS4.

“Am primit o adresă de la minister. Noi le solicităm fonduri pentru TS 4. De circa 8 milioane de euro am avea nevoie pentru acest telescaun”, a declarat Marian Popescu, city-managerul municipiului Petroșani.

Numai că realizarea telescaunului care ar urma să deschidă accesul spre Slima depinde și de un litigiu pe care municipalitatea îl are cu Romsilva. Instanța de la Curtea de Apel Alba Iulia a fixat termen până la care cele două părțI ar trebui să se înțeleagă pe cale amiabilă.

“Noi am trimis o scrisoare către Romsilva să ne înțelegem cu ei pe cale amiabilă. În cazul în care răspunsul lor va fi negative, litigiul se va judeca, în continuare, la Curtea de Apel Alba Iulia”, a mai spus Marian Popescu.

Lucrările din Parâng au început în urmă cu aproximativ 6 ani.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.