.Index Actualitate

Înţelegere între CEH şi SNÎMVJ pentru plata datoriilor

carbuneSocietatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului are probleme financiare din cauza Complexului Energetic Hunedoara care nu şi-a achitat restanţele. Reprezentanţii societăţii au acţionat în instanţă societatea energetică pentru a-şi recupera datoriile.

„Din pacate creantele pe care le avem catre Complexul Energetic Hunedoara din ultima perioada si ma refer la orimele luni ale anului. Incasarile au fost strict pe componenta salariala fara sa acoperim furnizorii care ii avem de cateva luni neplatiti. Am ajuns la o creanta de 48 de milioane din care 26 de milioane in decurs de 60 de zile. Noi speram din discutiile pe care le-am avut chiar ieri cu domnul Jujan si speram sa deblocam situatia pe inceputul lunii aprilie. In special la noi la societate suntem in asteptarea ajutorului de stat pentru a debloca si o parte din furnizori. Vom plati o parte din datoriile catre bugetul statului si o parte din furnizori”, a declarat Aurel Anghel, directorul general al SNÎMVJ.

Doar banii de salarii au fost asiguraţi de Complexul Energetic Hunedoara.

“Pana acum de la inceputul anului Complexul Energetic Hunedoara ne-a asigurat banii de salarii. Intr-adevar datoriile de la bugetul statului nu mi le-a putut asigura, dar nu am avut probleme si in perioada imediat urmatoare zic eu ca vom debloca aceasta situatie si suntem in discutii permanente cu conducerea CEH. Este un avantaj ca sunt aici la Petrosani si ca nu mai sunt la Deva si putem sa mentinem permanent un dialog cu conducerea Complexului”, a mai spus sursa citată.

Complexul Energetic Hunedoara are datorii de zeci de milioane faţă de Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului. Datoriile sunt pentru cărbunele livrat de către societatea de închideri.

Monika BACIU

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.