Locuri de muncă pentru hunedoreni…în Portugalia

Locuri de muncă pentru hunedoreni în Portugalia intermediate de AJOFM Hunedoara pentru o firmă din Dâmbovița. Se caută 280 de culegători de zmeură și 20 de șefi de echipe, iar Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara îi informează pe hunedoreni despre disponibilitatea acestor posturi. 300 de locuri de muncă sunt disponibile. Nu în județul Hunedoara sau în România, ci în Portugalia, iar preselecția este organizată de o firmă din Dâmbovița.

“Persoanele cu domiciliul în județul Hunedoara care corespund cerințelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara (…) pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate. Înscrierea în baza de date pentru munca în străinătate se realizează pe baza următoarelor documente: copie CI/BI, CV Europass în limba română”, arată cei de la AJOFM Hunedoara.

AJOFM Hunedoara mai informează că salariul de bază pentru culegătorii de zmeură este de 618,33 euro/brut/lună, săptămâna de lucru având 40 de ore.

“Salariul pentru culegătorii de zmeură cu ore suplimentare  (48 de ore de săptămâna de lucru, 6 zile lucrătoare): 718,33 euro/brut/lună. Salariul pentru șefii de echipă minim 691,71 euro/brut/lună – maxim 1227 euro/brut/lună”, mai arată anunțul de la AJOFM Hunedoara.

Pentru doritori se oferă și cazare contra-cost de UN euro/zi.

“Angajatorul asigură cazare contra cost: 1 euro/zi. Angajatorul oferă plata în avans a drumului până în Portugalia, iar acesta se deduce din primele salarii. Angajatorul asigură călătoria înapoi acasă, în cazul în care angajatul rămâne până la finalul campaniei”, mai arată anunțul de la AJOFM Hunedoara.

În tot acest timp, la data de 9 ianuarie, în județul Hunedoara erau vacante câteva locuri de muncă. La nivelul Văii Jiului sunt disponibile doar PATRU locuri de muncă. Este vorba de posturile vacante înregistrate la AJOFM. Astfel, la Petroșani se caută doi sudori, iar la Vulcan, la Primărie se fac două angajări. Este disponibil câte un  post de referent și unul de funcționar administrativ. În total, la nivelul județului Hunedoara sunt disponibile 35 de locuri de muncă

 

 

Monika BACIU

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.