.Index Actualitate Turism

Lucian Mîndruță promovează Sarmizegetusa

Lucian Mîndruță promovează Sarmizegetusa. Jurnalistul Lucian Mîndruță promovează Sarmizegetusa Regia. Realizatorul de emisiuni a ajuns în județul Hunedoara și a vizitat capitala dacilor, alături de soția sa. Jurnalistul a rămas impresionat de zonă și promite că va reveni.

”(…) Am vizitat cetatea dacilor – cu rușine mărturisesc că n-am fost niciodată aici. Și a meritat. Nu sunt dacist, n-am făcut meditații și nici n-am alergat dupa spirite. Dar e un loc frumos, cu istorie bine explicată de panouri, bine ingrijit (zero gunoi!) si cu un vibe pașnic și relaxant. E și (destul de) plin de lume, dar niciodată cât să fie deranjant. E cam prea bine reconstituit în vremea comuniștilor, care au adăugat cam multe pietre de ciment acolo unde se pierduseră cele originale. Dar una peste alta, efectul e plăcut ochilor si interesant minții, chiar nu dacă ești dacopat sau sceptic. Merita o ocolire din A1, pe drumul de la Sibiu la Oradea sau Nădlac. Eu unul mă întorc cu bicicleta. Că vreau sa fie și greu, nu doar frumos!”, a scris jurnalistul Lucian Mîndruță pe pagina sa de socializare.

Sarmizegetusa Regia a fost capitala și cel mai important centru militar, religios și politic al statului dac înainte de războaiele cu Imperiul Roman. Situl cunoscut sub denumirea de Grădiştea de Munte – Sarmizegetusa Regia (com. Orăştioara de Sus, jud. Hunedoara) face parte din complexul de cetăţi dacice din Munţii Orăştiei. Este cea mai mare aşezare cunoscută pentru spaţiul dacic, fiind întinsă pe un deal cu o lungime de cca. 4,5 km.

Leave a Reply

Your email address will not be published.