.Index Actualitate Politica

Lucica Dina Muntean: ”Cred că în inimile noastre există o singură Românie”

Lucica Dina Muntean: ”Cred că în inimile noastre există o singură Românie”. Educația este unul dintre pilonii fundamentali ai unei societăți prospere și este crucial să susținem învățarea și cunoașterea în rândul tinerilor, indiferent de locul în care se află aceștia.

Păstrarea identității culturale a României este, de asemenea, de o importanță deosebită. Diaspora românească reprezintă o parte semnificativă a comunității noastre globale și este esențial să păstrăm legăturile cu aceasta și să promovăm cunoașterea istoriei și culturii românești în rândul celor care trăiesc în afara granițelor țării.

Prin astfel de inițiative legislative, se creează un mediu în care educația devine accesibilă și promovată, iar identitatea culturală este consolidată și celebrată. Sunt deplin de acord că există o singură Românie și că trebuie să ne unim eforturile pentru a-i promova valorile și identitatea, indiferent de locul în care se află membrii comunității românești.

”O nouă inițiativă legislativă ce prevede studierea istoriei românilor din Diaspora și alocarea de fonduri destinate stimulării lecturii și educației în rândul elevilor! Sunt și voi fi mereu prezentă în inițiativele legislative care susțin România, educația și românii de oriunde s-ar afla! Îi mulțumesc senatorului Liviu Brătescu, un drag coleg, care prin propunerile sale, m-a făcut părtașă la modul în care domnia sa gândește, respiră și acționează românește, într-un context în care astăzi vorbim de două Românii: una de-acasă și una de dincolo de granițele ei! Totuși, eu cred că în inimile noastre există o singură Românie, iar păstrarea identității ei culturale, deschide mereu o cale de a nu uita unde ne sunt rădăcinile și toți cei pe care îi iubim”, arată senatorul PNL Lucica Dina Muntean.

Leave a Reply

Your email address will not be published.