.Index Actualitate Administratie

Mai bine de jumătate au trecut pe la ghişeul de plăţi

imagesAproape 60% dintre petroşăneni şi-au plătit taxele şi impozitele locale. Pentru a beneficia de reducerea de 10 procente la plata taxelor şi impozitelor locale petroşănenii s-au grăbit să îşi achite dările până la data de 31 martie. Mai bine de jumătate dintre contribuabilii municipiului Petroşani au achitat deja taxele pe case, maşini şi terenuri. Nici în ceea ce îi priveşte pe agenţii comerciali situaţia nu este rea.

 

“La data de 31 martie gradul de încasare este 58% la persoanele fizice şi 40% la persoanele juridice. Începând cu 2015 am acordat bonificaţii şi la persoanele juridice, bonificaţie de 10% care nu era până anul acesta”, a declarat Valerica Dumitrescu, şef Serviciu Taxe şi Impozite Petroşani.

 

Reprezentanţii Serviciului de taxe şi impozite apreciază că gradul de încasare este unul favorabil, însă îi atenţionează pe contribuabili că în cazul neplăţii se percep penalizări.

 

“Este foarte bine, este un grad bun de încasare. Impozitul se plăteşte în două transe semestriale până în dată de 31 martie şi până în dată de 30 septembrie după care se percep majorări de 2% pe lună la suma datorată”, a mai spus sursa citată.

 

Persoanele care nu şi-au plătit taxele şi impozitele restante până la data de 31 martie ar putea primi prin poştă somaţia şi titlul executoriu. Dacă în 15 zile aceştia nu îşi achită datoriile, direcţiile de taxe şi impozite pot demara procedura de executare silită.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.