.Index Actualitate

Minerii din Valea Jiului, cobaii politicienilor

Minerii din Valea Jiului plătesc poliţele politice. Apropierea alegerilor parlamentare a coborât ştacheta până la nivelul în care muncitorii sunt trataţi precum nişte păpuşi.

“Inteleg incercarile celor care cu tot dinadinsul vor in aceasta perioada sa creeze o atmosfera electorala pe seama minerilor din Valea Jiului. Azi dimineata erau blocati in subteran circa 350 de angajati de la minele Paroseni si Uricani, in semn de protest fata de intarzierea salariilor care trebuiau platite pe 30 noiembrie.Situatia de blocaj a survenit ca urmare a propririlor si executarilor silite puse pe conturile Complexului Energetic Hunedoara, dupa iesirea din insolventa (culmea ceruta tot de sindicate!!!). Dar, dupa mai multe negocieri, ieri ministerul Energiei a ajuns la un acord cu ministerul Finantelor pentru plata in avans a unui ajutor de stat pentru Societatea de Inchidere a Minelor din Valea Jiului ca sa poata plati astazi salariile celor 880 de angajati”,  spune Ionel Dancă, consilierul premierului Dacian Cioloş.

Mai mult decât atât, consilierul susţine că vinovaţii pentru ceea ce se întâmplă în momentul de faţă în sectorul minier din Valea Jiului trebuie căutaţi în trecut.

“Intelegem supararea oamenilor care s-au trezit fara bani in conturi, mai ales in aceasta perioada de Sarbatori (dar si de alegeri), insa vinovatii trebuie cautati in trecut, nu in prezent cand se face tot ce se poate pentru salvarea Complexului Energetic Hunedoara”,  a mai spus consilierul premierului Dacian Cioloş.

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.