.Index Actualitate

Ministru, veni, vidi, vici

min2 A venit, a văzut şi a plecat. Ministrul Energiei, Razvan Nicolescu, a fost la sfarsitul saptamani trecute la mina Lupeni. Initial acesta a vrut sa intre in subteran, insa conditiile tehnice nu i-au permis acestuia vizita in galeriile miniere. Vizita în subteran ar fi durat undeva la aproape 3 ore, aiar programul încărcat nu i-a permis ministrului să mai intre în subteran. Ministrul a declarant la Lupeni ca huila este foarte importanta pentru Romania.

“Am promis de mai de mult timp ca vin, mi-ar fi placut sa si intru in subteran, insa din pacate astazi nu s-a putut dar voi reveni in perioada urmatoare si voi intra si in subteran. Din punctual nostru de vedere carbunele ramane un combustibil primar extreme de important pentru strategia energetica a Romaniei si este important pentru perioada urmatoare sa gasim cu toti solutii, si Guvernul, sis indicate, si mineri si conducerea Complexului pentru a face exploatarile din Valea Jiului si Complexul Energetic Hunedoara cat se poate de eficient pentru ca este clar ca trebuie sa creasca performanta acestei societati”, a declarat, la Lupeni, Razvan Nicolescu, ministru delegat pe Probleme de Energie.

Vizita ministrului la Lupeni a durat cateva minute, acesta a venit, a vazut si a plecat. De ce nu a mai fost posibila intrarea in subteran ne spune ministrul.

“M-a oprit faptul ca am inteles ca dureaza undeva la doua ore si jumatate si initial aveam programata o oprire de o ora nu am stiut ca dureaza atat de mult, nu am stiut ca dureaza atat de mult dar voi intra foarte curand. Am promis ca ma voi intoare anul acesta si voi intra si in Lupeni si poate si in alte mine, insa ma bucur ca sunt aici, am promis de mult ca voi veni si sunt oameni foarte apropiati care lucreaza cu mine, secretarul de stat Borbely care este din Hunedoara si cu ce putem si cu ce ne permite legea incercam sa ajutam”, a mai precizat ministrul.

Demnitarul spune ca trebuie sa se gaseasca solutii pentru Complexul Energetic Hunedoara astfel incat acesta sa devina competitiv pe piata de energie din Romania.

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.