.Index Actualitate

Numirile politice, analizate de Nicolescu

nicoPoliticieni în locul profesioniştilor. Companiile de stat se afla in plin proces de implementare a managementului profesionist. Numirile politice nu îşi au locul în companiile de stat, însă ministrul delegat pe probleme de Energie Răvan Nicolescu spune că nu are nimic împotriva celor care fac politică în timpul liber.

“Ideea pe care am transmis-o către consiliile de administraţie a fost să facă o analiză a numirilor numai pe criterii politice adică este până la urmă este dreptul şi dacă cineva decide în timpul liber să aibă şi activitate politică. Nu este nimic rău în asta, este dreptul fiecărein persoane să activeze în ce partid doreşte însă din punct de vedere al politizării deciziilor nu încurajez acest lucru şi am cerut fiecărei societăţi, fiecărui consiliu de administraţie să prezinte o analiză în legătură cu aceste numiri făcute numai pe criterii politice, nu este numai la CEH, este la toate societăţile. E adevărat că nu am primti decât de la câteva din ele răspuns, este un termen până la sfârşitul anului”, a declarat la Petroşani, Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pe probleme de energie.

Spre exemplu, la Complexul Energetic Hunedoara, Adunarea Generală a Acţionarilor este formată din Ionescu Constanti Sergiu, Liliana Miron şi Gavril Băican. În fruntea Complexului Energetic Hunedoara se află Aurel Niculescu, membru PSD. În ceea ce priveşte Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului aceasta este condusă tot de un membru PSD şi anume Aurel Anghel.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.