Salvaminul este cuprins într-un amplu plan de reorganizare. Aici se va restructura postul de conducere iar personalul va fi redistribuit. Potrivit oficialilor CEH, Staţia de Salvare Minieră din Petroşani va rămâne punct de lucru, cel puţin momentan.
“Salvaminul va rămâne punct de lucru, în primă fază nu va mai avea conducere, va fi în subordinea inginerului şef SSM, medicina muncii în subordinea inginerului şef SSM de la Complex, toată lumea va rămâne pe poziţii, pentru moment. Pentru viitor vom discuta cu altă ocazie. Nu vor fi mutaţi în altă clădire, vor rămâne acolo”, a declarat Nicolae Drăgoi, directorul general adjunct al CEH.
Sindicaliştii nu au reuşit să obţină un acord pentru menţinerea Salvaminului. Potrivit acestora, se doreşte, din nou, divizarea Complexului Energetic Hunedoara
“Acel plan a fost solicitat de către Consiliul de Administraţie pentru încadrarea în bugetul de venituri şi cheltuieli aprobat pentru CEH. Nu a fost un plan care să fie consultat şi care să aibă acordul organizaţiilor sindicale, dar obligaţia lor era să aibă această consultare cu noi. Şi de data aceasta nu presiunile au făcut să se renunţe la o parte din programul pe care vroiau să îl aplice, ci faptul că decizile erau unele pripite şi erau parte dintr-o coală de hârtie şi nu aveau efecte economice serioase. La nivelul CEH nu ar fi adus beneficii substanţiale sub nicio formă. Până în acest moment nu am reuşit să convingem că disiparea activităţii de la Salvamin este una care aduce prejudicii şi nu am reuşit să convingem că acest punct de lucru trebuia să atragă în zona sa de activitate toate activităţile conexe din termocentrale”, a declarat Petre Nica, preşedintele Sindicatului Muntele.
Potrivit conducerii CEH, angajaţii de la Salvamin se redistribuie conform activităţilor pe care le desfăşoară, iar celor care ocupă posturile ce se desfiinţează li se oferă posturi corespunzătoare pregătirii corespunzătoare.
Monika BACIU