.Index Actualitate

Nici turismul nu mai reprezintă alternativă la minerit

parang ieftinZeci de hectare de teren oferite spre vanzare. In Romania se vinde orice, oriunde. Asa se face ca pe site-urile de profil sunt postate la vanzare mai multe terenuri din diferite zone, de la est la vest. Cert este ca in urma unei analize la prima vedere, preturile variaza in functie de zona in care se afla terenul.

 

Preţurile în cădere liberă

 

Lipsa de perspective din Valea Jiului i-a făcut pe proprietarii de terenuri să îşi reconsidere preţurile. Nici turismul nu mai reprezintă o alternativă la mineritul din Valea Jiului. Aşa se face că proprietarii de teren scot terenurile la vânzare la preţuri accesibile.

 

Zeci de hectare de vanzare la Campul lui Neag. Mai multi proprietari au scos la vanzare terenurile din zona Campul lui Neag. In functie de conditii, preturile de aici variaza. Astfel, unn metru patrat de teren poate fi vandut cu preturi cuprinse intre 8 si 13 euro. Mai mult, pentru a convinge potentialii cumparatori, proprietarii ofera tot felul de detalii. Astfel, cei care vor o casa de vacanta “intr-o zona linistita cu peisaj minunat” pot cumpara un teren in suprafata de 8000 de metri patrati la Valea de Brazi cu 45 de mii de euro. Totul este negociabil. Depinde de cat de abil este clientul in aceasta situatie.

 

 

Cum de apropiem de cunoscutele statiuni montane din Valea Jiului preturile cresc. Astfel, in Straja un teren in suprafata de 100 de metri patrati este 10 mii de euro negociabil. Proprietarul descrie terenul ca fiind pretabil si pentru constructia unei case de vacanta. Spusele lui sunt contrazise de poza postata pe site care nu atrage cu nimic cumparatorul.

 

Veterana statiunilor montane, preturi pe masura

 

Statiunea Montana Parang este cea mai cunoscuta statiune din Valea Jiului, aceasta fiind sic ea mai longeviva. Si aici sunt mai multe terenuri de vanzare care se preteaza pentru construirea unor case de vacanta. Spre exemplu, aici, pretul unui teren in zona Rusu este estimate la 28 de euro pe metru patrat, iar un teren de 1800 de metri patrati in zona Telescaunului este evaluat la 70 de mii de euro.

 

Preturile terenurilor din statiunile montane Straja si Parang cresc pe masura ce se dezvolta domeniile schiabile de aici. Reprezentantii administratiilor locale din Petrosani si Lupeni supravegheaza zilnic lucrarile de modernizare a celor doua statiuni, promitand ca in iarna acestui an vor fi functionale cateva din instalatiile electrice. Cu dezvoltarea staiunilor se urmareste atragerea unui numar cat mai mare de turisti atat din tara cat si de peste hotare.

 

Cabanele de vânzare

 

Zeci de proprietari de cabane din zona Văii Jiului şi-au scos constrcuţiile la vânzare. Preţurile variază în funcţie de zonă şi de dotări. Astfel, sunt preţuri care pleacă de la câteva zeci de mii de euro şi ajung la sute de mii de euro.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.