Nu l-au primit, dar va deveni obligatoriu de la 1 septembrie

cardObligatoriu de la 1 septembrie. Este vorba despre cardul de sanatate care conform oficialilor de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate va deveni obligatoriu de la 1 septembrie.

CNAS informeaza ca serviciile medicale in sistemul public de sanatate vor fi acordate asiguratilor in baza cardului national de sanatate incepand cu 1 septembrie exceptie facand asiguratii pentru care cardul de sanatate nu a fost inca tiparit. Acestia vor primi in continuare servicii medicale conform vechiului sistem de validare si decontare, pana cand cardul lor va fi tiparit si transmis prin posta. Asiguratii pe numele carora a fost tiparit cardul, dar din diverse motive nu au intrat inca in posesia lui, trebuie sa se adreseze casei de asigurari in evidenta careia se afla pentru a solicita eliberarea cardului de sanatate, precizeaza CNAS.

Mai mult decat atat casele de asigurari de sanatate vor elibera adeverinte de inlocuire a cardului pentru persoanele care solicita card duplicat si pentru asiguratii care din motive personale sau religioase refuza utilizarea cardului de sanatate.

In prezent la casele de asigurari de sanatate se afla peste 300 de mii de carduri care asteapta sa fie ridicate, in timp ce aproape 15 milioane de carduri au ajuns deja la asigurati.

La nivelul judetului Hunedoara si pana in prezent sunt mii de oameni care nu au primit cardurile de sanatate, acesta avand  rolul  de a dovedi calitatea de aisgurat pentru furnizarea unor servicii medicale. La Petrosani sunt in fiecare saptamana cozi interminabile si oameni care vin din toate colturile Vaii Jiului la parta biroului Casei de Asigurari.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.