.Index Actualitate

Nulitatea CCM lasă angajaţii CEH fără prime de vacanţă

mina_carbuneAnularea contractului colectiv de muncă al minerilor şi energeticienilor va fi judecată la începutul lunii iunie. Sindicatul Liber Electrocentrale şi sindicatul de la Mintia cer în instanţă anularea contractului colectiv de muncă de la nivelul Complexului Energetic Hunedoara. Astfel, angajaţii nu pot beneficia de primele de concediu.

 

 

Sindicatul Liber Independent Electrocentrale Deva – Mintia şi Sindicatul Liber Sucursala Electrocentrale Paroşeni au certu anularea contractului colectiv de muncă negociat anul trecut pe motiv că Sindicatul Muntele a negociat prevederile din acest document.

 

“Ei sunt nemulţumiţi, dar prin acest proces nu au de pierdut decât salariaţii pentru că astfel ni s-a suspendat şi cauza cu primele de vacanţă”, a declarat Petre Nica, preşedintele Sindicatului Muntele.

 

Termenul de judecată a fost stabilit pentru data de 2 iunie. Şi Inspectoratul Teritorial de Muncă a intrat în jocul sindical. Cei de aici au fost nevoiţi să prezinte instanţei dovada înregistrării CCM ultima filă privind semnatarii şi semnăturile .

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.