O delegaţie din Petroşani pleacă la Varpalota

O delegaţie din partea Primăriei şi Consiliului Local al municipiului Petroşani pleacă la Varpalota. Primarul din oraşul maghiar le-a adresat o invitaţie celor din Petroşani pentru a participa la o şedinţă comună prin care urmează a fi stabilit programul comun al celor două localităţi pe anul 2017.

„Vă informăm, că şedinţa anuală a Comisiei comune Petroşani-Varpalota se va desfăşura la Varpalota în data de 29.11.2016 începând cu ora 09:00 în sala de şedinţe a primăriei”, arată invitaţia Primăriei Varpalota.

Delegaţia de la Petroşani este formată din cinci persoane, trei reprezentanţi ai Consiliului Local, membri ai Comisiei comune Petroşani – Varpalota, şi anume: Lucica Muntean, Grigoriu Lavinia, Nicolae Florin. Totodată din delegaţie va face parte Adrian Negoe, secretarul Primăriei Petroşani, dar şi Eduard Wersanski, consilierul primarului Tiberiu Iacob Ridzi.

Relaţia de prietenie dintre cele două oraşe a fost, de-a lungul anilor, benefică pentru cetăţenii ambelor localităţi, în fiecare an, organizându-se tabere pe bază de reciprocitate pentru elevii din şcolile generale. Astfel, în fiecare an, elevii cu rezultate bune la învăţătură, pot merge la Varpalota, iar elevii din Varpalota, în aceeaşi perioadă, vin în tabără la Petroşani. De asemenea, relaţiile de prietenie dintre instituţiile celor două localităţi se manifestă pe diferite planuri, prin vizite oficiale, prin diverse expoziţii şi târguri la care participă reprezentanţi ale ambelor localităţi, de-a lungul timpului, prin bunele relaţii de colaborare obţinându-se schimbul intercultural.

Monika BACIU

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.