Salvatorul miner care a deblocat robinetul la apă

Cornel Guşat: “Cum voi putea eu, când voi ieşi din mină să mă spăl, îmi voi lua totul sub braţ şi voi merge la Jiu?”

“Sunt doar un prăpădit de salvator minier, abia ieşit duminica dintr-o actiune de 14 zile pe care a trebuit sa o intreprindem intr-unul din abatajele Minei Vulcan. Puteti sa-mi spuneti cu ce suntem noi vinovati ca prea potentii nostri sefi nu au platit serviciile ApaServ? Cum voi putea eu, in momentul cand voi iesi din mina sa ma spal, imi voi lua totul sub brat si voi merge la Jiu …? Cu toata stima! Cornel Gusat SALVATOR MINIER!” Aşa a început mesajul trimis de salvatorul miner; Cornel Guşat, lui Costel Avram. Un simplu mesaj venit din partea unui angajat al CEH care suferă de pe urma managementului defectuos al companiei a înduplecat conducerea societăţii de apă din Valea Jiului.

“Bună seara. Eu îmi cer scuze pentru disconfortul creat… Cuvintele dumneavoastră m-au marcat foarte tare şi promit ca voi lua o măsură în timpul cel mai scurt…În ceea ce priveşte Salvamin”, i-a spus Costel Avram, directorul ApaServ Valea Jiului, salvatorului miner.

Angajaţii Complexului Energetic Hunedoara nu cer mila nimănui, cer doar să fie trataţi în mod corect.

“Sincer … eu in nume personal, va Multumesc! Nu vreau sa inspir mila … dar sunt foarte (revoltat) impotriva acestor neoameni …”,  a mai spus Cornel Guşat.

Cornel Guşat este salvatorul miner care a reuşit să îl înduplece pe Costel Avram, directorul general al SC ApaServ Valea Jiului, să reia furnizarea apei potabile la sediul Prestserv. Un mesaj trimis de salvatorul miner directorului ApaServ a deschis robinetul la apa potabilă.

“I-am trimis un simplu mesaj. Pentru cineva care nu se achită de nişte obligaţii trebuie să sufere muncitorii care îşi fac datoria indiferent de situaţie. Nu este normal aşa ceva”, a declarat Cornel Guşat.

Salvatorul miner a scris şi un mesaj pe pagina sa de socializare prin care blama modul de administrare al Complexului Energetic Hunedoara şi cum din cauza managementului defectuos s-a ajuns ca muncitorii de rând să sufere.

“Starea de (a)normalitate! Multumim din inima partidului! An de gratie 2016, stam cu curul pe un munte de carbune dar se pare ca CEH, copilul pe jumate mort din fasa nu va mai apuca sa-l administreze. Asa ajungem sa facem economie la curent electric, agent termic si in ultimul rand ajungem sa ni se taie apa… Si toate astea din vina cui? Sa fie vina noastra a palmasilor? Posibil, pentru ca nu am ridicat capul din pamant atunci cand a trebuit … Si uite asa, am ajuns sa fim condusi de impotenti in gandire, dar potenti in a-si umfla conturile cu salarii grase …Potenti pusi in functii de aparatul politic aflat la putere la momentul respectiv … Aparat care a avut grija sa puna in locuri potrivite, oameni potriviti pentru a putea fi condusi ca niste marionete, in beneficiul aparatului politic aflat la guvernare in momentul in care a prins ciolanul .. Momentan doar o (mana) de amarati de salvatori minieri, care fac parte din efectivul Statiei de Salvare Miniera, au ramas fara apa, in urma actiunii de azi 16-XI-2016, a Societatii ApaServ, de a opri apa, in asteptarea platii facturilor restante, neplatite de CEH”, scria Cornel Guşat, pe pagina sa de socializare.

Conducerea SC Apa Serv Valea Jiului SA Petroșani a luat decizia de a rebranșa, sucursala Prestserv (fostul Salvamin)  din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, la rețeaua de alimentare cu apă. Măsura vine ca urmare a unui mesaj transmis de un salvator miner directorului general al operatorului de apă din Valea Jiului.

”Am apreciat sinceritatea acestui salvator miner și modul de abordare a problemei generate de neplata facturilor la apă de către conducerea Complexului Energetic Hunedoara și, așa cum am precizat și ieri, înainte de a la măsura debranșării la unele sedii ale CEH, nu-mi doresc sub nici o formă ca minerii, muncitorii care-și fac datoria în subteran și, cu atât mai puțin, salvatorii mineri să fie afectați de acestă măsură”, a declarat Costel Avram, directorul general al ASVJ.

În acest sens, Apa Serv a rebranşat în cursul zilei de joi, 17 noiembrie 2016 sediul Prestserv la rețeaua de alimentare cu apă. ăsura restricționării alimentării cu apă potabilă  este şi va rămâne  categorică în ceea ce privește sediul principal al CEH și Hotelul Onix, până când conducerea Complexului Energetic Hunedoara va lua măsurile corecte și necesare privind plata facturilor restante acumulate pentru consumul de apă. Conducerea Apa Serv Valea Jiului dă asigurări că măsura luată nu are nici un fel de conotație politică, așa cum se sugerează într-un comunicat de presă al CEH, ci ține exclusiv de regulile economice și contractuale asumate de părți, dar și de nevoia păstrării locurilor de muncă ale celor 509 de salariați ai societății noastre, care trăiesc și muncesc, la rândul lor, în Valea Jiului.

Monika BACIU

FOTO FACEBOOK

Leave a Reply

Your email address will not be published.