.Index Actualitate Administratie Turism

Parâng: sezonul de iarnă debutează după data de 15 decembrie

Parâng: sezonul de iarnă debutează după data de 15 decembrie. Noul sezon turistic din stațiunea montană Parâng va debuta după data de 15 decembrie. Dacă vremea se va menține rece, iar în munte va continua să ningă, vor fi puse în funcțiune și tunurile de zăpadă. În plus, turiștii care aleg ca destinație stațiunea montană Parâng vor avea parte în acest sezon de o serie de noi investiții.

“Noi vom fi pregătiți, am făcut niște amenajări la pârtia B, am lărgit pârtia de sanie. În principiu, dacă temperaturile sunt sub zero grade, după 15 decembrie o să fim în posibilitatea de a porni tunurile”,  a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

În paralel, autoritățile locale lucrează și la partea birocratică. În această perioadă se vor transmite documentele cu noile măsurători topografice pentru scoaterea din fondul forestier a unor suprafețe de teren.

“E aproape gata acea lucrare cu măsurătorilor pentru scoaterea din fondul forestier. Toată iarna o să avem timp să facem demersurile birocratice astfel încât să sperăm că anul viitor vom primi acele suprafețe pentru TS4. Acum o să cerem mai puțin, vreo 10 hectare. O să mergem etapizat  și să sperăm că vom reuși să facem ceva”,  a mai spus sursa citată.

În Straja, deja au ajuns primii turiști. Potrivit cabanierilor, în Straja deja au sosit primii turiști care profită de zăpada care este numai bună de schiat. În plus, cabanierii le-au pregăti celor care sărbătoresc Ziua Națională la munte o serie de surprize, dar și multă veselie. Turiștii vor fi serviți cu produse tradiționale, vin fiert și țuică fiartă.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.