Parcare la Spitalul de Urgență din Petroșani

Municipalitatea de la Petroșani a scos la licitație proiectul privind realizarea unei parcări în zona Spitalului de Urgență din localitate. Contractul are o valoare de 854.010 lei.

”Lucrările aferente acestui obiectiv de investiții constau în amenajare structură rutieră pentru parcări și alei acces auto, cu strat de balast, strat de piatră spartă, strat de BAD 22,4 și strat de BA16; amenajare trotuare cu strat de balast, nisip pilonat și pavele autoblocante; amenajare împrejmuire cu panouri din plasă bordurată; amenajare ziduri de sprijin; siguranța circulației prin executarea marcajelor și prin montarea indicatoarelor rutiere; amenajare rigolă carosabilă pentru colectarea și evacuarea scurgerii apelor pluviale și ridicare cămine la cotă”, arată documentul.

Amplasamentul în care se va amenaja parcarea, face parte din domeniul public al municipiului Petroșani și se situează în spatele Spitalului de urgență din Petroșani. Accesul la zona unde se va amenaja parcarea se face printr-o strada ce debușează din strada Nicolae Titulescu.

”Oportunitatea realizării obiectivului de investiții contribuie la dezvoltarea infrastructurii auto și pietonale care va avea un impact pozitiv la dezvoltarea economico-socială a localității, va determina crearea de noi locuri de parcare într-o zonă aglomerată și va permite desfășurarea circulației în condiții normale de siguranță și confort. Prin realizarea investiției publice, se vor obține beneficii importante în ceea ce privește: creșterea numărului locurilor de parcare, fluidizarea traficului, creșterea gradului de siguranță în circulație, creșterea gradului de confort, îmbunătățirea capacității portante”, mai arată documentul.

Ofertele se pot depune până în data de 31 mai. Prin realizarea acestei parcări și a străzii de acces se vor crea 102 locuri de parcare. Anul trecut, în municipiul Petroșani, cu fonduri de la bugetul local, au fost amenajate mai multe parcări, iar din 2007 și până în prezent au fost realizate peste 3.000 de noi locuri de parcare în localitate, programul investițional continuând și în acest an.

Leave a Reply

Your email address will not be published.