.Index Actualitate

Parlamentari pentru o zi

parlamentul copiilorParlamentari pentru o zi. Elevii din judeţul Hunedoara vor putea fi parlamentari pentru o zi, atunci când porţile Parlamentului se vor deschid pentru ei. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Hunedoara anunţă cadrele didactice din judeţ despre posibilitatea de a face o excursie în locul unde se elaborează legile ţării.

 

“Luni, 1 iunie 2015, Palatul Parlamentului va fi deschis spre vizitare copiilor și însoțitorilor acestora, între orele 10.00 – 15.00. Camera Deputaților va marca astfel Ziua Internațională a Copilului într-un mod deosebit, la nivel simbolic, legând Parlamentul de cei mai tineri cetățeni ai României, copiii”,  se arată pe site-ul ISJ Hunedoara.

 

Accesul în incinta Palatului se va face prin intrarea C1, nivelul P, iar traseul de vizitare va fi marcat și delimitat.

În data de 6 iunie 2015 se va desfășura acțiunea „Parlamentul copiilor”, proiect prin care Camera Deputaților își propune să ofere tinerilor posibilitatea de a înțelege importanța rolului și funcțiilor Parlamentului României în cadrul sistemului instituțional democratic, de a se familiariza cu doctrinele partidelor parlamentare, și să ofere o viziune practică asupra a ceea ce reprezintă în mod real activitatea parlamentară.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.