.Index Actualitate Administratie Politica

Pentru management profitabil, Costel Avram, susţinut de Moloţ şi CA în fruntea ApaServ Valea Jiului

molot si avram
Papagali populişti. În urmă cu o săptămînă, senatorul Haralambie Vochiţoiu a susţinut o conferinţă de presă în care îl acuza pe Costel Avram, directorul societăţii de apă din Valea Jiului de faptul că a decis majorarea preţului apei. Mircea Ioan Moloţ, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, instituţie acţionară la societatea de apă, îl consideră pe Vochiţoiu papagal care nu face altceva decât să îşi atragă capital electoral prin măsuri populiste.

“Mai avem câte un papagal care vine şi spune că tot ajunge prin Parlamentul Românei, prin resturi, şi spune că dacă ajunge dă apa cu găleata, dau lege numai să fiu ales. Le atrag atenţia şi lui şi altor indivizi care nu se mai opresc şi uită ce au spus cu o frază înainte din cauza debitului verbal. Viaţa noastră de zi cu zi, dacă fără telefon pot să stau, zile â, luni, ani, dacă fără energie electrică, pot să admit să stea o zi să repare, dacă fără gaz stau, dacă fără agent termic stau că oricum nu mi-l dă nimeni. Dacă îşi pune cineva mintea datorită populismului, ieftinim preţul, le spun cetăţenilor din judeţul Hunedoara, suntem pe un proiect cu finanţare europeană noi Consiliul Judeţean, că avem obligaţia ca până în 2018, 99% din populaţia judeţului să fie racordată la serviciile de apă, toate oraşele să rezolve problema cu apa, canalizarea. Nu poţi omorî o societate precum acel operator de apă de dragul populismului, de dragul unui vot. Suntem obligaţi şi numai noi ştim cum am reuşit să ţinem preţul că din 2011 nu am mărit preţul la apă deşi eram obligaţi. Trebuie să facem un efort, să înţeleagă societatea civilă că e spre binele ei dacă această societate (ApaServ Valea Jiului) funcţionează. Imaginaţi-vă ce ar însemna ca pe această societate să se pună lacătele. Directorul nu a făcut-o de capul lui, ci cu asociaţii, de la Uricani până la Petrila, toate cele 6 localităţi urbane, primarii care au analizat şi a aprobat mărirea acestui preţ fiindcă au realizat că nu poţi să rezişti, să achiţi datoriile care le ai faţă de apele Române, faţă de bugetul de stat. De aceea încă odată atrag atenţia să nu se joace”, a declarat Mircea Ioan Moloţ, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.

În replică, Avram îl provoacă pe Vochiţoiu la o discuţie publică. Totodată acesta spune că preţul apei trebuie majorat în raport cu indexarea pentru a nu pierde finanţările europene.

“Îl provoc la o discuţie liberă să vină cu dovezi, ceea ce am făcut. ApaServ Valea Jiului a demarat un program de 40 de milioane de euro, vine un program de 89 de milioane de euro, iar în condiţiile în care firma va ajunge în insolvenţă, consiliile locale şi consiliul judeţean trebuie să returneze milioane de euro. În ceea ce priveşte creşterea preţului cu inflaţia a fost foarte bine analizată cu toţi primarii. Indiferent că se face acum sau se face în ianuarie, preţul apei va creşte”, a declarat Costel Avram, directorul general al SC ApaServ Valea Jiului.

Vochiţoiu a mai solicitat demiterea lui Costel Avram din fruntea societăţii de apă.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.