.Index Administratie Politica

Cosmin Nicula transformă o comună în Las Vegas Zero pentru Valea Jiului, zeci de milioane pentru o comună

molot1

Au uitat de zonele în care au fost aleşi şi au redirecţionat banii către unele administraţii locale unde interesele personale sunt primordiale. Este vorba de parlamentari, iar excepţie nu face nici senatorul de Valea Jiului, Cosmin Nicula.

Senatorul Nicula nu a adus niciun leu în Valea Jiului, ci sume importante de bani le-a direcţionat către o comună hunedoreană care nu are legătură cu Valea Jiului. Zeci de milioane de lei au fost alocaţi din banii Guvernului comunei Gurasada în perioada în care senatorul Cosmin Nicula s-a aflat în fruntea comisiei de buget-finanţe a Senatului.

“Senatorul de Valea Jiului, încotro a îndreptat banii, se află cu totul şi cu totul într-o altă zonă a judeţului Hunedoara şi nu acolo unde l-au ales oamenii. La o mică comună şi de la Consiliul Judeţean, 8-9 miliarde (lei vechi-nr.) primea în fiecare an de la fondul de rezervă al Guvernului, prin tot felul de ordonanţe, suma de 1.730.000 de lei. Tot în această comună, 2.463.987 şi a zis că nu poate lăsa comuna fără resurse financiare. În monitorul oficial 410 din 3 iunie 2014 titular Ministerul Mediului şi Schimbărilor climatice amplasament în bazinul hidrografic Mureş pe cursul pârâurilor Gurasada, pe teritoriul administrativ al comunei Gurasada 49.984.000. eu mă bucur foarte mult pentru că la realizarea acestor mari investiţii, un fel de Las Vegas, numai de la Guvernul României. Să nu vină domnul Nicula că nu a putut să facă niciun efort financiar să schimbe un pic viaţa în bine celor care le-a promis în momentul în care l-au ales”, a declarat preşedintele CJH, Mircea Ioan Moloţ, la Petroşani.

Totul a pornit de la situaţia în care se află administraţia locală de la Lupeni care se află la un pas de insolvenţă. Potrivit oficialului instituţiei judeţene, anual, cei mai mulţi bani ai consiliului judeţean şi ai finanţelor publice au ajuns la Lupeni.

“Am adus doar pe 2013 şi 2014, Lupeniul de la Consiliul Judeţean şi de la Finanţe a fost pe locul 1 sau locul 2 pe judeţ în ceea ce priveşte primirea de fonduri. În 2013 Lupeniul a primit 3.803.000, de la Finanţe a primit 3.298.000, de la Consiliul Judeţean 700.000, în total 3.998.000 deci mai mult cu 100.000 decât a primit. Hunedoara a primit mai mult decât Lupeniul, fiind pe locul 2”a mai spus sursa citată.

Administraţia locală de la Lupeni este la un pas de insolvenţă. Aici, o parte din consilierii locali vor să organizeze un referendum pentru demiterea primarului localităţii, Cornel Resmeriţă.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.