.Index Actualitate

Pentru sporul încasat ilegal, Marian Popescu a pierdut procesul cu Primăria Petroşani

Marian-Popescu-Primaria-PetrosaniMarian Popescu a pierdut procesul cu Primăria Petroşani. La prima instanţă, la Tribunalul Hunedoara, administratorul public al municipiului Petroşani a pierdut procesul în care cerea anularea unui act al Curţii de Conturi. Astfel, acesta trebuie să restituie angajatorului suma de 50.955 lei, sumă se reprezintă sporul de vechime încasat ilegal, conform controlului efectuat de inspectorii financiari de la Curtea de Conturi.

 

“Respinge acţiunea în conflict individual de muncă formulată de reclamantul Popescu Marian împotriva pârâtului Municipiul Petroşani. Admite în parte cererea reconvenţională formulată de pârâtul reclamant reconvenţional Municipiul Petroşani, în contradictoriu cu reclamantul pârât reconvenţional Popescu Marian, şi în consecinţă: Obligă pe reclamantul pârât reconvenţional Popescu Marian să restituie pârâtului reclamant reconvenţional Municipiul Petroşani suma de 50.955 lei. Respinge în rest cererea reconvenţională”,  se araă în soluţia Tribunalului Hunedoara.

 

Marian Popescu poate să conteste decizia instanţei. Până la această dată nu a fost înregistrat un nou dosar în acest sens.

Potrivit unui raport al Curţii de Conturi, Marian Popescu, city-managerul muniicpiului Petroşani ar fi încasat, ilegal, sporul de vechime. Marian Popescu a acţioinat în instanţă administraţia publică pentru faptul că acest dret nu îi este acordat. Un termen în acest dosar a fost stabilit pentru data de 23 martie. Juriştii spun însă că doar primarul şi viceprimarul nu primesc spor de vechime, aceştia beneficiind de indemnizaţie, nu de salariu.

 

“Curtea de conturi, controlorii financiari s-au legat de modul in care a fost stabilit salarul domnului administrator public. Au considerat ca domnul administrator public nu ar trebui sa beneficieze de sporul de vechime. Este stiut faptul ca in administratia publica locala singurele persoane care nu pot primi sporul de vechime sunt primarul si viceprimarul pentru ca in legea de salarizare in ceea ce priveste indemnizatia celor doi alesi este un asterix acolo care te trimite la o nota in care se spune ca indemnizatiile dumnealor cuprind sporurile de vechime. Este clar ca administratorul public fiind angajat cu contract de munca i se aplica prevederile codului muncii. A trebuit sa ii dam sporul de vechime. Noi in timpul controlului i-am restabilit salariul prin excluderea sporului. Am dat dispozitia pe care am inaintat-o controlorilor financiari iar domnul administrator public a contestat la Tribunalul Hunedoara urmand ca instanta sa hotarasca cine are dreptate. Am urmarit si in tara si in 80% din cazuri au castigat administratorii publici  dar intervine si subiectivitatea judecatorului. Parerea mea este destul de clara pentru ca un principiu fundamental de drept este ca exceptiile sunt de simpla interpretare. Controlorii financiari vin si extind o exceptie care se aplica primarilor si viceprimarilor la alte persoane ceea ce nu mi se pare in regula”,  a declarat în urmă cu ceva timp Adrian Negoe, secretarul Primăriei Petroşani.

 

Potrivit raportului Curţii de Conturi, Marian Popescu, ar fi primit ilegal suma de 60 de mii de lei.

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.