.Index Actualitate

Vacanţa judecătorească amână intrarea în insolvenţă a CEH

ceh12Complexul Energtic Hunedoara scapă pentru câteva luni de insolvenţă. Vacanţa judecătorească s-a dovedit a fi una de bun augur pentru societatea energetică hunedoreană care ieri a avut termen la Tribunalul Hunedoara. Solicitarea de intrare în insolvenţă a CEH venită din parteacelor opt societăţi comerciale a fost amânată de magistraţii Tribunalului Hunedoara până în data de 3 septembrie 2015, atunci când magistraţii revin din vacanţă.

Nu mai puţin de opt firme au solicitat insolvenţa mamutului energetic hunedorean. Firmele care au intrarea în insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara sunt Romlink Invest, Instal Comimpex 2006, Arteca Jilava, Boştină şi Asociaţii, Delta Plus Trading, Meridian Electro Construct, Brenntag şi Ureserv SA CU SEDIU ALES LUWICZ CRÎNGUREANU & PARTNERS ,CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE A ROMÂNIEI.

 

 

Situaţia economico-financiară a CEH este extrem de dificilă, societatea înregistrând la finele anului 2014 pierderi de peste 350 milioane lei şi o valoare a plăţilor restante de circa 370 milioane lei din care numai la bugetul consolidat al statului de circa 290 milioane lei. Dacă societatea ar recupera creanţele pe care le are de încasat, ar putea plăti jumătate din restanţele pe care le are la bugetul consolidat al statului.

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.