.Index Administratie

Pregătiţi pentru deszăpezire

IMG_20141112_085517Autorităţile locale de la Petroşani sunt pregătite pentru ninsori abundente. Utilajele de deszăpezire au fost prezentate şi inspectate, astăzi, de către edilul localităţii Tiberiu Iacob Ridzi. Anul acesta an se va acţiona cu utilaje speciale şi pe centrul civic al localităţii, dar şi pe alei şi trotuare.

“Astăzi facem o prezentare şi o inspecţie a utilajelor de deszăpezire pe care le avem şi firma care a câştigat această licitaţie este prezentă aici şi cu personal şi cu utilaje şi cu programul de intervenţie în momentul în care vor cădea primii fulgi. Anul acesta suma alocată pentru deszăpezire este în jur de 3 miliarde de lei vechi şi toate aceste utilaje plus încă două buldoexcavatoare şi încă două autobasculante pe care nu le-am adus astăzi aici vor interveni la deszăpezirea oraşului pe timp de iarnă”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi primar municipiu Petrosani.

În cadrul contractului a fost achiziţionat şi materialul antiderapand care atunci când va fi nevoie va fi împrăştiat în zonele prioritare.

“Avem suficient material atiderapant, avem şi sare, avem şi nisip şi avem o noutate, clorură de calciu pentru zona centurlui civic”, a mai declarat sursa citata.

“Avem trei unimoguri, tractoraşe de deszăpezit trotuare, acţionăm atât manual cât şi mecanic. Avem material antideparant, nisip, sare, clorură de calciu care va acţiona pe zona de centru civic pentru evitarea poleiului, îngheţului şi în principal ne vom axa foarte mult pe străzile şi trotuarele care duc spre instituţiile publice după care vom acţiona şi pe trotuarele lăturalnice”, a declarat directorul firmei care se va ocupa de deszapezire.

Edilii dau asigurări că nu vor fi probleme în ceea ce priveşte deszăpezirea în municipiul Petroşani. Acum că utilajele au ajuns, nu mai rămâne decât să ningă.

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.