.Index Actualitate Administratie

Primesc din nou hrană caldă

cantina-ajutor-socialBeneficiarii cantinei de ajutor social din Petroşani beneficiază din nou de hrană caldă. Începând cu data de 5 mai cantina de ajutor social şi-a redeschis porţile după o lungă perioadă de timp în care aceasta nu a funcţionat din lipsă de personal. Spaţiul a fost reabilitat, iar un magazioner va deservi acest punct de distribuire a hranei calde.

 

“Din cinci mai cantina de ajutor social a fost deschisă. 90 de persoane beneficiază de hrană caldă”, a declarat Nicu Taşcă, purtător de cuvânt Primăria Petroşani.

 

Numărul cel mai mare de solicitări a fost de circa 140 de persoane, iar la începutul acestui an erau puţin peste 60 de familii care beneficiau de hrană la cantina socială din Cartierul Colonie. De precizat că, începând cu data de 1 august 2014, asistaţii social trebuie să muncească pentru hrana de care beneficiază, potrivit unei hotărâri de consiliu local din luna iunie 2014. Fac excepţie cei care asigură creşterea şi îngrijirea, potrivit legii, a unuia sau a mai multor copii în vârstă de până la 5 ani ; asigură îngrijirea uneia sau a mai multor persoane cu handicap grav ori accentuat sau persoane vârstnice dependente care nu beneficiază de asistent personal sau îngrijitor la domiciliu, în condiţiile legii ori participă la un program de pregătire profesională. Tot prin hotărârea CL Petroşani s-a stabilit şi numărul de ore pe care beneficiarii cantinei de ajutor social trebuie să le efectueze lunar. Astfel, pentru o porţie beneficiarul trebuie să lucreze 18 ore, pentru 2 porţii – 36 ore, pentru 3 porţii – 54 ore, pentru 4 porţii – 66 ore, pentru 5 porţii – 84 ore şi pentru mai mult de 5 porţii – 120 ore pe lună.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.