.Index Actualitate

Proiectele din Valea Jiului, SF-uri pentru consilierii judeţeni

cjhUn proiect de pe era comunismului a fost reluat în urmă cu câţiva ani de către reprezentanţii Consiliului Judeţean şi reactualizat cu nevoile secolului XXI. Chiar şi aşa sunt consilieri care consideră acest proiect ca fiind unul de domeniul ştiinţifo-fantasticului care nu are nicio şansă să fie implementat.

 

“Acest proiect nu o să înceapă și nu o să fie realizat nici peste 100 de ani. Ați promis că banul public va fi cheltuit cu chibzuință. Mai mult, domnilor vicepreședinți, amândoi ați candidat în 2012 pe o listă comună Uniunea Social-Populară, condusă la acel timp de Emil Boc, acum sunteți liberali sub un an, fiecare dintre dumneavoastră. Cred că nu e obligatoriu să promovați în continuare proiectele fostei conduceri a consiliului județean. De aceea, vă solicit ca banii publici să fie cheltuiți cu chibzuință și efficient”, a spus consilierul judeţean Ioan Dumitru Ştaier.

 

 

Preşedintele interimar al Consiliului Judeţean, dorin Gligor, susţine că ediţii din Valea Jiului cer ca acest proiect să fie implementat şi chiar finalizat.

 

“Si eu vă mulțumesc domnule consilier, nu pot să vă contrazic, aveți dreptate 100% dar tocmai asta facem, proiectul de hotărâre propus astăzi nu prevede niciun suport financiar, deci nu cheltuim nimic doar extindem asocierea. Răspunsul la sumele cheltuite vi l-am dat data trecută, banii au fost cheltuiți în numele victoriei din 2012,dar ați spus încă un adevăr în fața cetățenilor ne adresăm cu fapte, cu programe și atunci cred că ar fi extrem de interesantă o dezbatere pe tema propusă de dumneavoastră și nu cu declarații ale unor persoane. Mulțumesc. Pentru colegi, pentru toată lumea, o să avem și o întâlnire cu primarii din Valea Jiului, noi am mai avut una, și ei au solicitat continuarea 20 acestui proiect. Despre posibilitatea de finanțare hai să mai avem răbdare o lună, două, apar ghidurile de finanțare și atunci facem analiza concretă dar cheltuială nu mai avem de făcut.”, a replicat Dorin Gliglor, preşedintele interimar al CJH.

 

 

De cealaltă parte, petroşăneanul Adrian Zvâncă îi ridică mingea la fileu colegului Ştaier.

 

“Doream doar să atrag atenția că transportul cu autobuzele electrice nu e în niciun caz de domeniu științifico-fantastic, probabil în copilăria domnului consilier erau la acest nivel, în momentul actual sunt o realitate, autobuze electrice funcționează în destul de multe orașe din lume și scopul acestor finanțări pe fonduri structurale este tocmai să se dezvolte noile tehnologii. Nu înțeleg de ce e văzut acest proiect ca o cheltuială sau risipire a banului public”, a spus consilierul judeţean Adrian Zvâncă.

 

Ideea a luat nastere în anii regimului comunist, iar dupã mai bine de 20 de ani aceasta a fost preluatã si de reprezentantii Consiliului Judetean Hunedoara. Toate administratiile locale din Valea Jiului au aderat la acest proiect judetean, care are rolul de a facilita transportul locuitorilor din Valea Jiului.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.