.Index Actualitate

Promisiuni de campanie. CEH nu se închide, CEH are viitor

 

DSC_0030

 

Cu datorii ce depăşesc 100 de milioane de lei, Complexul Energetic Hunedoara nu are nicio problemă. Prezent la Petroşani, vicepremierul României, Liviu Dragnea, a declarat că societatea energetică din judeţ nu se va închide, ba mai mult acesta spune că există viitor din acest punct de vedere.

 

“Complexul Energetic Hunedoara nu se închide, CEH are viitor. În 2012 era pe buza prăpastiei. Cele patru mine rămân funcţionale, se vor dezvolta. Săptămâna viitoare Răzvan Nicolescu va fi aici, cărbunele este stabilit de noi ca şi combustibil strategic, asta înmseamnă că cele patru mine intră în moderizare şi dezvoltare. Există o rezervă de 55 de milioane de tone care asigură funcţionarea acestor mine pentru 45-50 de ani, nu putem să fim nebuni să nu folosim această resursă energetică. Noi avem resurse energetice foarte mari, vrem să le folosim şi le vom folosi”, a declarat vicepremierul României, Liviu Dragnea, la Petroşani.

 

Mai mult decât atât, ministrul Energiei Răzvan Nicolescu este aşteptat, din nou,în Valea Jiului. Poate de această dată reuşeşte să viziteze subteranul vreunei unităţi miniere având în vedere faptul că la prima vizită acest lucru nu a fost posibil.

 

La doi ani de la înfiinţare, Complexul Energetic Hunedoara, societate administrată de statul român, este în colaps financiar. Socitatea are datorii care au trecut pragul de 100 de milioane de lei.

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.