.Index Actualitate

Dragnea recunoaşte, Lupeniul a fost la un pas de faliment

10733949_394676087349173_4393805173568854213_oVicepremierul României şi în acelaşi timp ministrul Administraţiei şi Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, a precizat, duminică, la Petroşani, că administraţia locală de la Lupeni s-a aflat în pragul falimentului. Bula de oxigen a venit de la guvernul condus de prezidenţiabilul Victor Ponta, care prin intermediul funcţiei pe care o deţine a alocat primăriilor aflate în dificultate diferite sume de bani. Şi municipiul Lupeni s-a aflat pe lista unităţilor administrativ teritoriale care au primit bani. 3,8 milioane de lei i-au fost alocaţi municipalităţii conduse de primarul Cornel Resmeriţă. Chiar şi aşa, administraţia locală înregistrează datorii de peste 31de milioane de lei.

“S-a rezolvat la Lupeni, Aninoasa şi Lupeniul sunt două localităţi pe care le-am salvat. Lupeniul şi Aninoasa au fost două localităţi care au fost salvate. Aninoasa era în insolvenţă, Lupeniul era în prag de faliment, nu mai sunt în situaţia asta”, a declarat Liviu Dragnea, la Petroşani.

Arieratele Primăriei Lupeni au scăzut că peste 17 milioane de lei. Raportările Ministerului de Finanţe arată că arieratele administraţiei locale din Lupeni s-au redus cu peste 17 milioane de lei în luna septembrie, faţă de luna august. Astfel, municipalitatea din vestul Văii Jiului nu se mai află pe primul loc în ţară în ceea ce priveşte datoriile.

Astfel, Primăria de la Lupeni ocupă poziţia a treia în rândul localităţilor care figurează cu plati restante mai mari de 90 de zile înregistrate la nivelul bugetului general. pimăria Lupeni a primit, printr-o Hotărâre a Guvernului, suma de 3,8 milioane de lei din fondul de rezervă a Guvernului.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.