Raţii de hrană pentru poliţiştii locali

pol locPoliţiştii locali din municipiul Petroşani vor primi raţia de hrană începând cu această lună. Pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu local de la Petroşani se va afla şi acets proiect de hotărâre care vizează acordarea de raţii de hrană persoanelor din cadrul Poliţiei Locale. 24 de lei pe zi este valoarea acestor raţii.

“Proiectul de hotarare este intocmit si in sedinta ordinara de la sfarsitul lunii, probabil din data de 29 ianuarie, va fi pe ordinea de zi si se va supune aprobarii consiliului local acordarea incepand cu luna ianuarie a normei de hrana pentru politistii locali. Este vorba de suma de 24 de lei pe zi lucratoare, numai pentru politistii locali pentru ca din pacate ordonanta discrimineaza si face diferenta intre personalul contractual de paza si functionarii publici din cadrul Politiei Locale, deci doar functionarii publici pot beneficia de aceasta norma de hrana iar prin proiectul de hotarare se stabilesc si anumite situatii in care nu se vor acorda norma de hrana, respectiv situatia concedilor de odihna, a concedilor de boala, concedilor neplatite, concedilor de crestere a copilului”, a declarat Adrian Negoe, secretarul Primăriei Petroşani.

Problema este că nu toţi angajaţii Poliţiei Locale vor beneficia de hrană.

“Vor beneficia 26 de functionari publici din care doi de conducere si 24 de executie si nu vor beneficia un numar de 12 angajati cu statut de personal contractual”, a mai precizat sursa citată.

Poliţiştii locali din Petroşani sunt la un pas de a intra în grevă tocmai pentru că nu şi-au primit raţiile de hrană.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.