.Index Actualitate

CEH achită doar salariile la SNÎMVJ

cehComplexul Energetic Hunedoara s-a achitat de salariile angajaţilor de la societatea neviabilă. Datoriile entităţii energetice faţă de Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului sunt de aproximativ 40 de milioane de lei, iar luna aceasta au fost făcute plăţi doar pentru plata salariilor angajaţilor.

 

“De la începutul anului au fost achitate salarile în data de 15, urmînd ca în perioada imediat următoare să se facă demersul pentru obţinerea banilor pentru chenzina I şi stopajul la sursa”, a declarat Aurel Anghel, directorul general al SNÎMVJ.

În tot acest timp, minerii de la unităţile neviabile lucrează suplimentar pentru a asigura cantitatea de cărbune pentru Complexul Energetic Hunedoara.

“În ceea ce priveşte producţia, de la începutul anului avem o producţie liniara şi constantă, am ajuns la o medie de 2204 tone pe zi, vorbim de zilele lucrătoare. La Cerinţa Complexului Energetic Hunedoara am lucrat în zilele de 3 şi 4, 10 şi 17 unde am dat 1500 de tone pe aceste zile suplimentare lucrate. Ţinem colaborarea cu Complexul Energetic Hunedoara astfel încît să asigurăm resursele energetice atît pentru termocentrala Paroseni cît şi pentru Mintia”, a mai subliniat sursa citată.

Pentru a-şi recupera datoriile, cei de la societatea de închideri au acţionat în instanţă Complexul Energetic Hunedoara.

Monika BACIU

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.