.Index Actualitate

Reparații urgente la termocentrala Mintia

Termocentrala Mintia are nevoie de reparații urgente. Grupul 3 a depășit orele de funcționare, iar aici este nevoie urgentă de reparații. 100.000 de ore a funcționat grupul trei de la Mintia, în condițiile în care prima reparație trebuia efectuată la 25.000 de ore. Probleme sunt și la grupul 5 al termocentralei. În acest sens, sindicaliștii susțin că refuză transferul unor mijloace fixe.

“În data de 31 ianuarie 2017 a fost convocat Biroul Executiv al Sindicatul Liber Independent Electrocentrale Deva Mintia și s-a hotărât în unanimitate ca până la finalizarea programului de reorganizare al CEH să nu mai fie transferat niciun mijloc fix sau obiect de inventar de natura mijloacelor fixe (tractoare, camioane, mașini, remorci, electrocare, aparate de sudură, strunguri) între sucursalele Complexului Energetic Hunedoara. facem precizarea că toate sculele, utilajele, mașinile existente la ora actuală în cadrul Sucursalei Electrocentrale Deva, sunt necesare pentru efectuarea lucrărilor de reparații, fără de care funcționarea în continuare a SCE Deva SA nu mai este posibilă”, arată cei de la Sindicatul Liber Independent Electrocentrale Mintia.

Două lucrări sunt absolut necesare a fi efectuate la termocentrala Mintia. Reparația grupului 3 și a grupului 5 sunt absolut obligatorii.

“Lucrările necesare a fi efectuate de urgență sunt reparația grupului energetic nr. 5 (turbina în avarie cu rotorul de joasă tensiune), cu termen de reparație 15.03.2017. În acest termen se vor efectua și lucrări de reparații în zona cazanelor cu ample lucrări de sudare pentru înlocuire suprafețe de schimb de căldură. Reparația superscandentă a grupului nr. 3, care are aproximativ 100.000 de ore de funcționare, și care, conform cărții producătorului trebuia să aibă prima reparație la 25.000 de ore de funcționare și un RK la 50.000 de ore funcționare. Reparația grupului 3 din acest an (după reparația grupului 5) este obligatorie”, mai spun cei de la Mintia.

În anul 2015, ambele termocentrale din cadrul CEH au fost oprite de Garda de Mediu. Complexul Energetic Hunedoara a contestat procesele verbale în instanță, astfel că acestea continuă însă să funcționeze până când se va emite o sentință definitivă.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.